Lokalt band gör miniturné för fred och frihet

Sångerskan Kicki Willysson vill göra något fint "mitt i allt elände i världen" och nu gör hon och bandet tre konserter med tema fred.

"Det finns ett behov av att höja sin röst och uttrycka sig, då vill vi göra det med låtar som skulle kunna beskrivas som antikrigs-musik", säger Kicki Willysson, sångerska i bandet Murfy & Tjif.

"Det finns ett behov av att höja sin röst och uttrycka sig, då vill vi göra det med låtar som skulle kunna beskrivas som antikrigs-musik", säger Kicki Willysson, sångerska i bandet Murfy & Tjif.

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby2023-02-21 05:00

Bandet Murfy & Tjif består av sångerskan Kicki Willysson och gitarristen Matts Hansson. De spelar lite här och där, då och då, och nu har det blivit dags för en lokal miniturné med tema fred, med anledning av att det nu gått ett år sedan Ryssland invaderade Ukraina.

– Vi ska sjunga gamla och väl använda låtar, covers på både engelska och svenska. Det finns ett behov av att höja sin röst och uttrycka sig, då vill vi göra det med låtar som skulle kunna beskrivas som antikrigs-musik, gamla Bob Dylan- och Tim Hardin-låtar och sådär, säger Kicki Willysson.

undefined
Bandet Murfy & Tjif består av Kicki Willysson på sång och Matts Hansson på gitarr. Den här gången har duon också med sig Tord Johansson på dragspel.

Spelplatserna för konserterna blir Kupan Röda Korset, Erikshjälpen och Green Fika. Med sig som gästartist har man Tord Johansson på dragspel och enligt Kicki har man valt spelställen med omsorg eftersom man vill stötta verksamheter som är världsförbättrande.

– Nu i dagarna är det ett år sedan kriget bröt ut och vi vill ha fokus på att vi måste försöka hålla hoppet uppe trots att det ser ut som det gör. Vi måste sjunga om fred, frihet och kärlek. Som en liten person i ett stort sammanhang kan man känna en hopplöshet men det får vi inte göra för då kapitulerar vi och sviker kommande generationer, säger hon.

undefined
Ett av spelställena är Erikshjälpen i Vimmerby. Där spelar bandet den 18 mars. Första konserten blir på Röda Korset den 4 mars och den sista på Green fika den 25 mars.

Tanken är inte att det, trots temat, ska bli några dystra spelstunder utan konserterna är sprungna ur tron på röster kan göra skillnad, det berättar Kicki Willysson. Hon säger också att hon gärna ser att publiken sjunger med.

Konserterna äger rum mitt på dagen den 4, 18 och 25 mars.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!