Lokalt motbud lagt på ALV-aktierna

Kommunen fick på fredagen ett lokalt motbud på aktierna i ALV. Budet lyder på 40 miljoner kronor för 70 procent av aktierna. Det har lämnats in av privatpersonen Björn Boethius, men bakom står också vad han kallar för ett informellt konsortium.

Vimmerby2010-01-23 05:05

- Syftet med budet är i första hand att förhindra att stora tillgångar försvinner ur kommunens, det vill säga vår gemensamma, kassa, säger Björn Boethius.
Budet lämnades in till kommunen på fredagsmorgonen och enligt innehållet är budgivaren beredd att betala 40 miljoner konor för de 70 procent av aktierna kommunen har kommit överens med Saltkråkan om att sälja för 24,3 miljoner.
Budet är undertecknat av Björn Boethius.
- Jag som står bakom budet, men det backas upp av ett informellt konsortium. Vilka som ingår i det vill jag inte gå ut med ännu, det är känsligt med tanke på att många företag är beroende av både kommunen och ALV, säger han.
Björn Boethius är en av de som flitigt deltagit i debatten om försäljningen och kritiserat kommunens agerande och som menar att kommunen säljer för billigt.
- Det är ett kraftigt reapris man vill sälja för. Substansvärdet på bolaget ligger avsevärt högre, anser han.

Finansiering
Någon finansiering av de 40 miljoner som budet ligger på finns inte.
- Nej, det är inte klart med det, men med tanke på att också det här budet ligger på ungefär halva substansvärdet, torde inte det vara något problem att lösa finansieringen.
I ett följande steg vill Björn Boethius och hans informella konsortium sälja aktierna vidare till det lokala och regionala näringslivet och till andra intresserade kommuninvånare.
- Det är meningen att vi på det sättet ska säkra och stärka det lokala inflytandet över anläggningen, motiverar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om