Lokalt vattenprojekt hjälper

Erikshjälpen och Rotary räddar liv i Tanzania. Välgörenhetspengar används för att förse befolkningen med rent vatten. - I alla byar är vattnet ett stort problem, säger Anders Brunegård, läkare på Vimmerby Hälsocentral.

Neema Paulo,, Anders Brunegård, Ali Mkuzi och Emmanuel Kasekwa, Foto: Privat

Neema Paulo,, Anders Brunegård, Ali Mkuzi och Emmanuel Kasekwa, Foto: Privat

Foto:

Vimmerby2013-08-02 23:09


Anders och Gudrun Brunegård befinner sig just nu i Tanzania, där de i omgångar har arbetat i drygt fyra år. Tidigare år har paret jobbat med att försöka minska antalet undernärda barn i landet. Ett projekt som rönt stor framgång.
- Människorna har tagit till sig av vår undervisning och de odlar numera proteinrika ärtväxter i området, säger Gudrun Brunegård.
Den svåra tillgången till rent vatten är ett stort problem för flera byar i Tanzania. Landsborna hämtar vatten i handgrävda gropar där vattnet rinner dåligt, vilket gör att vattnet inte är särskilt rent.
Förorenat vatten sprider väldigt lätt olika sorters sjukdomar och tillslut bad byledningen om utomstående hjälp.

Projektet i fullgång
Vattenprojektet är fortfarande i fullgång och det finns fortfarande mycket kvar att göra. Hittills har Vimmerby-och Hultsfredsbornas pengar genererat tretton handgrävda brunnar och ett antal djupborrade brunnar.
- Tillgången till vatten lägger grunden till utveckling i ett av Tanzanias fattigaste områden, säger Anders och Gudrun Brunegård.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om