Lokalthriller på Karaktärshotellet

De gamla Vimmerbyprofilerna Stolpe och Kruse blev "live" redan i fjol på Karaktärshotellet. Nu får de sällskap av flera karaktärer när teatersatsningen går vidare i en thrillerkomedi, "Den mystiska silverstölden". Och en ung Astrid Ericsson är en av rollfigurerna.

Vimmerby2008-09-11 06:18

"Ett drama med klassiska inslag av både buskis, komedi, fars och thriller", så beskriver producent Micael Glennfalk Karaktärshotellets första egna teaterpjäs - thrillerkomedin "Den mystiska silverstölden", med premiär den 17 oktober.
- Enkel handling i förgången tid men med dagens tempo. Det blir inget Åsa-Nissekör över det här, men förhoppningsvis riktigt kul, säger Micael Glennfalk.

Original
Temahotellet i Vimmerby har genom åren fått sin karaktär genom att lyfta fram original, profiler och färgstarka Vimmerbybor som satte sin prägel på stan när Astrid Lindgren var ung - många av dem hittas också i hennes författarskap. Förra året, när Tord Johansson anställdes som skådespelare, introducerades lumpsamlaren Nils Stolpe och diversearbetaren Kruse lagom till julborden.
- Det slog väl ut och det är fortsatt efterfrågan på "Stolpe stand up" av bland annat våra konferensgäster. Nu utökar vi antalet karaktärer i en egen skriven och producerad komedi, där handlingen utspelar sig delvis på pensionat Panget, som fanns i Vimmerby, delvis i Vimmerby centrum.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om