Lön i fyra år vid uppsägning

De tre tidigare kommuncheferna hade var sitt fallskärmsavtal som gav dom rätt att behålla lönen i upp till fyra år om de blev uppsagda från sina tjänster. Avtalen utlöstes aldrig, men ersatttes av de nu kritiserade pensionsavtalen.

Vimmerby2011-04-21 04:05

Fallskärmsavtalen skrevs i april 2006 i samband med att organisationen med tre kommunchefer tillsattes. Avtalen godkändes av dåvarande kommunalrådet Carl-Axel Centerstig, C, och personalutskottets dåvarande ordförande Anne-Marie Larsson, C.
Det här framgår av kopior på två av de tidigare anställningsavtalen som nu lämnats in till kommunens personalavdelning, där två av de tidigare anställningsavtalen utan förklaringar var försvunna när revisorerna letade efter avtalen!
Men Tomas Peterson, M, som i tisdags valde att lämna de flesta av sina politiska uppdrag i kommunen, hade kopior.
- Inte på alla tre avtalen, men eftersom de i stort var likalydande kan man se villkoren och vem som skrivit på.
Han ser just de avtalen som en förklaring till att han deltog i besluten att godkänna pensionsavtalen som ersatte de tidigare fallskärmsavtalen utan att ifrågasätta innehållet och beslutsgången tillräckligt.
- Eftersom det fanns tidigare avtal med de tre kommuncheferna undertecknade av kommunstyrelsens ordförande och personalutskottets ordförande påverkade det att jag inte reagerade över huruvida kommunstyrelsens presidier hade delegation att godkänna pensionsavtal eller inte, förklarar Tomas Peterson i samband med att han väljer att lämna sina tunga politiska uppdrag i kommunen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om