Lönneberga Slöjd & Snickeri flyttar - ny hudvårdssalong öppnar

Nu händer det grejer i Vimmerby centrum igen. Lönneberga Slöjd & Snickeri flyttar in i Intermezzos gamla lokaler - och efter Lönneberga Slöjd & Snickeri kommer en nystartad hudvårdssalong.

Anne Westrin ser fram emot att få mer svängrum i nya lokaler, när Lönneberga Slöjd & Snickeri flyttar till Intermezzos tidigare lokaler, vägg i vägg. Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Anne Westrin ser fram emot att få mer svängrum i nya lokaler, när Lönneberga Slöjd & Snickeri flyttar till Intermezzos tidigare lokaler, vägg i vägg. Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Foto:

Vimmerby2016-02-22 15:14


Anne Westrin och Per-Åke Josefsson är inne på elfte året med sin butik Lönneberga Slöjd & Snickeri. Nu har de vuxit ur lokalerna på Sevedegatan.

- Vi har känt att vi varit trångbodda de sista 4-5 åren, och inte kunnat exponera varorna på ett bra sätt. Sortimentet har ju utökats och förändrats successivt och vi tycker det ska bli roligt att utveckla butiken lite mer och bygga miljöer på ett annat sätt, säger Anne Westrin.

I och med flytten till Intermezzos gamla lokaler- vägg i vägg med de nuvarande- närmast fördubblas ytan.

- På källarplan finns ytterligare 60 kvadratmeter som kan göras om till butiksdel på sikt, om vi vill.

I mitten av mars räknar de med att vara igång i de nya butikslokalerna.

- Vi har redan börjat inreda efter våra behov och kommer inte att behöva stänga butiken under tiden. Många tycker väl att vi är heltokiga som satsar på att utöka i vår ålder, men vi har ju byggt upp en kundkrets under tio år och vet vad vi gör.

Aina Söderstrand Wiger ser till att det inte blir någon tom lokal efter Lönneberga Slöjd & Snickeri. I början av april öppnar hon Hudvårdskompaniet.

- Jag är utbildad hudterapeut sedan åtta år och är nyinflyttad till Vimmerby tillsammans med min man, som är återvändare. Vi har tidigare bott i Bredaryd. Senaste tiden har vi haft fullt upp med att renovera hus, men nu är vi klara så då är det läge att dra igång mitt företag.

Läs mer i måndagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om