Loppmarknad för romerna

Mitt under julhandel och Tomasmarknaden ordnar gymnasietjejerna Amanda Monell och Lovisa Ingström loppmarknad. Och pengarna de ska gå till romerna i Alesd i Rumänien. - Det känns bra att göra något som betyder så mycket för andra.

Vimmerby2008-12-19 07:37

Amanda Monell och Lovisa Ingström som går tredje och sista året på samhällsprogrammet på Vimmerby gymnasium har inte haft några som helst problem att välja projektarbete. Sedan många år tillbaka bedriver bland annat skolor och Korskyrkan i Vimmerby ett projekt för att förbättra romernas situation i Alesd i Rumänien - Amanda och Lovisa var med på en resa till området när de gick i nian och det gjorde starkt intryck.
- Kontrasten mellan hur andra rumäner och hur romerna har det var så stor och hemsk. Man gick nerför en liten gata och så var det som att komma tillbaka flera hundra år i tiden med häst och vagn, inga toaletter och jordgolv.

Förbereder loppisen
Så visst blev det Alesdprojektet som projektarbete. Just nu har de fullt upp med förberedelserna inför en loppmarknad på Mötesplatsen på lördag.
- Vi har fått in väldigt mycket blandade grejer, allt från barnskridskor till spis. Och vi hoppas att det blir lite kallt som det brukar vara på Tomasmarknaden, för då är ju Mötesplatsen ett perfekt ställe att värma sig på!
Det blir inte bara försäljning, tjejerna törs också lova lite härlig julstämning med glögg, pepparkakor och livebandet Al-Bin från Kisa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om