Lov för lyxbygge

En villa i Beverly Hill-stil på totalt nära 600 kvadrat, där 260 kvadrat är en en terass mot sjösidan. En annan villa med åtta meter i takhöjd och en åtta kantig hall med plats för flera lyxbilar.

Foto:

Vimmerby2006-11-17 07:20

Det är de två första byggloven för det nya exklusiva bostadsområdet vid Nossen utanför Vimmerby.
- Det här är verkligen extra ordinära byggnationer, det är tveksamt om vi någonsin haft några liknande byggnationer att besluta om, säger Stefan Larsson, förvaltningschef på miljö- och byggnämnden.
Planerna på ett exklusivt bostadsområde vid Nossen har funnits en längre tid. I våras blev det fart på den kommunala exploateringslusten när det visade sig finnas ett stort tryck efter stora exklusiva tomter. Då styckades den gamla fastigheten Nosshult har av och såldes och är numera en av åtta tomter inom det nya planområdet. De övriga sju nya tomterna är i princip redan sålda. Detta trots att planen är så färsk att den inte vunnit laga kraft ännu.
Nu har miljö- och byggnämnden fått de första byggloven på sitt bord. Det handlar om två ansökningar för villor som är milt uttryckt något utöver det vanliga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om