Epa-luciatåget ställs in – bara en anmäld

Vimmerbys första bilburna luciatåg ställs in eftersom för få anmälde sig. "Det gick inte vägen den här gången", säger arrangörerna.

Projektet "Bilburen ung" startades av de blivande socialpedagogerna Eva Lönngren, Jennie Klaar Västerlund, Cathrin Andersson, Martina Andersson och Emilia Arvidsson, som alla pluggar på Vimmerby folkhögskola.

Projektet "Bilburen ung" startades av de blivande socialpedagogerna Eva Lönngren, Jennie Klaar Västerlund, Cathrin Andersson, Martina Andersson och Emilia Arvidsson, som alla pluggar på Vimmerby folkhögskola.

Foto: Privat

Vimmerby2023-12-11 16:01

Det planerade Epa-luciatåget som skulle gått genom centrala Vimmerby i veckan blir inte av. 

"Projekt Bilburenung2023 har nått sitt slut. Vi har under hösten försökt få bilburen ungdom att anordna ett EPA luciatåg med oss att köra genom Vimmerby med, men intresset har inte funnits i den utsträckning som behövts. Sista anmälningsdagen för deltagande var 1/12 och då hade vi endast fått in en anmälan om deltagande", skriver arrangörerna på Instagram.

Projektet har drivits Martina Andersson, Emilia Arvidsson, Eva Lönngren, Jennie Klaar Västerlund och Cathrin Andersson, som pluggar till socialpedagoger på Vimmerby folkhögskola. Men nu tar det stopp.

– Jag tycker att det har funnits ett hyfsat intresse för det hela tiden, många ungdomar har tyckt att det har varit spännande och velat vara med, men sen så backar man. Steget mellan att träffa oss i skolan eller ute och att faktiskt komma ner till lokalen eller ta kontakt med oss har visat sig vara långt, säger Martina Andersson till Vimmerby Tidning.

undefined
"Vi har under hösten försökt få bilburen ungdom att anordna ett EPA luciatåg med oss att köra genom Vimmerby med, men intresset har inte funnits i den utsträckning som behövts", slriver man i sociala medier.

Redan tidigare har gruppen vittnat om att det varit svårt att fånga ungdomarnas uppmärksamhet kring luciatåget

– Tidigare så har bland annat Fabriken haft verksamhet riktad mot bilburen ungdom och det har vittnat om att det har varit svårt. Vi hade nog ändå väldigt stora förhoppningar på att det skulle gå att dra ihop ett luciatåg eftersom det är kravlöst och en rolig grej, men det gick inte vägen den här gången, säger Martina Andersson.

Enligt Martina har många ungdomar sagt att de vill och kommer att vara med i luciatåget men trots det har de inte anmält sig.

– Vi har in i det sista haft förhoppningar om att det kommer att släppa men tyvärr inte. Vi är supernöjda med själva projektet och det har varit kul att vara ute och prata och nätverka med ungdomarna, men i efterhand tänker vi att vi hade behövt mer tid för att bygga relationerna och komma till vårt mål, säger hon. 

undefined
Bild från ett luciatåg med EPA-traktorer i Roknäs.

Projekt Bilburenung2023 är avslutat men gruppen hoppas att man ändå lyckats så ett litet frö och att Vimmerby kommer att få ett luciatåg med A-traktorer någon gång i framtiden.

– Vi hoppas att någon snappar upp det här. Vi ser ju i nyheter och så att det här är stort, bland annat finns ett EPA-luciatåg i Åtvidaberg. Här så har vi lite längre kvar men det skulle vara superkul om någon vill och kan föra det här vidare i Vimmerby, säger Martina Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!