Lunchrestaurangen tvingas stänga

Brygghuset har plötsligt tvingats stänga sin lunchrestaurang. Orsaken är personalbrist, under en kortare tid framöver.

Brygghuset har tvingats stänga sin lunchrestaurang.

Brygghuset har tvingats stänga sin lunchrestaurang.

Foto: Ivonne Svahn

Vimmerby2019-03-27 12:21

Beskedet att stänga igen gick Brygghuset ut med på sin hemsida under tisdagen.

– Vi har problem med bemanning av personal, säger Andreaz Norén, vd för Axel Herman Invest (ett helägt dotterbolag under Åbro) som äger restaurangen.

– Vi står inför en förändring och vi kommer ha ett nytt koncept i maj. Inför det har det skett en rekryteringsprocess och vi är mitt uppe i den. Men med tanke på startdatum för ny personal etcetera så har vi, istället för att leverera en produkt vi inte kan stå för, valt att stänga igen den närmaste tiden.

Kom beslutet hastigt?

– Det blev abrupt. Det hände en intern sak i fredags som vi var tvungen att tag i. Vi lider av personalbrist, summerar han.

Som vd för Axel Herman Invest väljer han att prioritera uppdragen för personalen.

– Vi har guidade turer i bryggeriet där man kan komma och äta. Just nu har vi inte personal nog att bemanna både det och lunchrestaurangen. Vi har valt att koncentrera oss till bokningar och bemanna besöksverksamheten med den personal vi har. Vi står inför den verkligheten.

– Vi ser fram att öppna lunchen den 8 april då det finns personal. I slutet av maj öppnar vi upp med längre öppettider och en lite annan inriktning.

Från den 17 maj håller Brygghuset öppet kvällstid med ett nytt koncept. Verksamheten söker personal och rekryteringsprocessen är i full gång.

– Vi har fått bra respons på pubchef och köksmästare så vi söker framförallt servitörer som även inkluderar baren. Vi behöver sommarvikarier, extrapersonal och full tid. Vi är öppna för det mesta, konstaterar Norén.

Ett nytt koncept är att vänta på Brygghuset.
Ett nytt koncept är att vänta på Brygghuset.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om