Lurade på praktiktid

Eleverna lockades av 15 veckors praktik på kvalitetskrogar ute i landet när de sökte till restaurangprogrammet på Vimmerby Gymnasium. När skolledningen plötsligt ändrar rutinerna för praktiken känner de sig lurade.

Vimmerby2008-04-05 04:05

- Det här är falsk marknadsföring, säger några av de elever på restaurangprogrammet som känner sig drabbade när nya rutiner införs.

Plötslig ändring
De elever som vår tidning talat med går nu i tvåan. När de började på Vimmerby Gymnasiums hotell- och restaurangprogram såg de en stor tillgång i utbildningens goda renommé och samarbete med högklassiga restauranger i branschen, och inte minst i möjligheten att få sammanhängande praktik på väletablerade kvalitetskrogar.
- Då skulle vi få fem veckors praktik i tvåan och tio veckor i trean, säger Emelie Ekström, en av eleverna.
Plötsligt fick de veta att skolledningen ändrat rutinerna för praktikupplägget.
- De ville ta bort praktikveckorna i tvåan helt och hållet, men senare har vi fått tillbaka två veckor. Men med de fem vi får behålla i trean blir det ändå bara sju veckor när vi blivit lovade 15 veckor, anser Emelie Ekström och Michela Gabrielsson.
De är samtidigt tydliga med att det också finns elever som hellre vill ha sin praktik på hemmaplan, rent av i restaurangskolans kök.
- Men ungefär hälften tycker att den här förändringen är för jävlig, säger de.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om