Lurigt och finstilt

Många företag runt om i landet får just nu falska fakturor från Lokaladelen.se - förvillande likt Lokaldelen i Sverige AB. - Är man stressad kan man nog gå på det. Det finstilta om att det bara är ett erbjudande är så smått att jag inte ens kan se det med läsglasögon, säger Carita Törn, 2 systrars butik i Vimmerby.

Vimmerby2011-04-01 06:31

Branschorganisationen Företagarna varnar för Lokaladelen.se, som genom oseriösa försäljningsmetoder försöker få företag att köpa katalogtjänster. Företaget finns med på Svensk Handels varningslista över blufföretag och här tror man att svenska företagare årligen betalar 1,2 miljarder kronor på att betala bluffakturor.
- Det räcker med att bara tio företagare går på det här, så har de ju fått in närmare 50 000 kronor - det handlar ju trots allt om 4 595 kronor, säger Carita Törn, som driver 2 systrars butik i Vimmerby.
Erbjudandet är förvillande likt en faktura och ett litet ynka a skiljer de falska fakturorna från Lokaladelen.se från det etablerade företaget Lokaldelen.se. Tittar man närmare ser man dock märkliga formuleringar och felstavningar - bland annat hamnar man på sidorna för "brancher" från A till Ö när man betalat in pengarna och man kommer också med i den lokala "bransh katalogen".
- Det första jag reagerade på var att jag fick fakturan ena dagen och att beloppet skulle vara inbetalat redan nästa, säger Carita Törn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om