Lyckad loppis för välgörenhet

Söndagens loppis i Folkets Park i Vimmerby lockade mycket folk. Bakom den stod Carita Thörn och intäkterna gick till Stiftelsen Min Stora Dag.

Carita Thörn ordnade en loppis i Parken i Vimmerby i söndags som lockade mycket folk. Intäkterna gick till Min Stora Dag.

Carita Thörn ordnade en loppis i Parken i Vimmerby i söndags som lockade mycket folk. Intäkterna gick till Min Stora Dag.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2019-02-17 14:40

Carita Thörn brinner för välgörenhet och i synnerhet arbetet som Min Stora Dag gör. Stiftelsen jobbar för att uppfylla önskningar och skapa viktiga pauser för barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Varje år får nära 5000 barn som kämpar vara med om en Stor Dag som ger kraft och glädje i vardagen.

– Jag kom i kontakt med Min Stora Dag i samband med att min man Micke drabbades av cancer. När han behandlades mötte jag många unga som var drabbade av sjukdomen också på sjukhuset. Jag kände att jag vill göra något för att ge tillbaka och därför började jag att jobba för att dra in pengar till Min Stora Dag. Det känns verkligen att pengarna kommer till nytta när barn som är i en tuff situation får förverkliga sina drömmar och komma bort från vardagen en stund, säger Carita Thörn.

Loppisen i Folkets Park blev riktigt lyckad och redan när portarna slogs upp klockan elva hängde folk på låset.

– Det bara vällde in folk från början och de har fortsatt att komma under dagen. Många har passat på att ta en fika i cafét där vi säljer hemabakat fikabröd. Sedan har vi nästan 30 säljare på loppisen där hyran för borden liksom överskottet på övriga intäkter vi har under dagen går till Min Stora Dag. Jag är väldigt tacksam för alla som ställer upp och gör det här möjligt, säger Carita Thörn som har fler projekt på gång.

– Det blir ingen Barnens Stora Dag i år, men däremot en del annat. Bland annat funderar jag på att ha ett Swap Meet i Gästgivarhagen i sommar, säger Carita Thörn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!