Lyft för stadshuset

Det renoveras, byggs om och flyttas om i stadshuset. Arbetsförmedling och ungdomskontor bort. Socialen in. Vimarhem bort. Barn- och ungdom in. En enda rockad. Men ursprungsstilen bevaras så långt det är möjligt.

Vimmerby2007-01-03 07:19

- Jag tycker vi har varit så noga det bara går med det, säger Thorsten Andersson som sitter med i arbetsgruppen för renovering av stadshuset. ett arbete som pågått i flera åt nu.
Först gjordes stadskansliet om. Sen kafeterian. Därefter har lokalerna som Vimarhem, arbetsförmedlingen och senare ungdomskontoret flyttat ur gjorts om till arbetsplatser för barn- och ungdomsförvaltningen, omsorgsförvaltningen och socialkontoret.
Samtidigt får biblioteket nu något mera utrymme. Och lite till ska det bli i kommande etapper.
- Vi är väldigt trångbodda, och lokalerna är ju inte alls avsedda till bibliotek, konstaterar Margret Halvardson, på biblioteket.
Sedan socialkontoret flyttade till en annan del av huset får biblioteket uppemot 60 kvadratmeter till. Samtidigt har kultur- och fritidsförvaltningen lämnat tre kontorsrum en trappa upp. Där ska det nu byggas om till en plats för datorerna för vuxenstuderande. De som nu står inklämda mellan tidningshörnan och referensbiblioteket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om