Lysande affär för Zobra

Vimmerbyföretaget Zobra har sålts till det anrika belysningsföretaget Aura Light. En affär som innebär att de två bolagen tillsammans blir en aktör på den svenska och internationella marknaden med en total omsättning på omkring 700 miljoner kronor och över 300 anställda.
- Det här känns helt rätt för oss. Vi kompletterar varandra fantastiskt bra och för Zobra betyder det en möjlighet att expandera och trygga vår produktion, säger Michael Engstrand, vd på Zobra AB.
För Vimmerby är det här mycket positivt, tror Engstrand.
- Det kommer att bli fler jobb. På sikt kanske dubbelt så många som vi har idag.

Nya möjligjheter öppnar sig för Vimmerbyföretaget. Det anser Zobras VD Michael Engstrand om koncernen Aura Light köper det framgångsrika Vimmerbyföretaget.

Nya möjligjheter öppnar sig för Vimmerbyföretaget. Det anser Zobras VD Michael Engstrand om koncernen Aura Light köper det framgångsrika Vimmerbyföretaget.

Foto:

Vimmerby2015-02-20 07:42


Så bra, det kan bli. Michael Engstrand, vd på Zobra i Vimmerby, ser ljust på framtiden nu när affären med Aura Light är klar.
- För Vimmerbys del är det här jättepositivt. Nu får vi tillgång till den internationella marknaden på ett sätt vi inte haft tidigare. Våra nya ägare har en stark säljkår, med hela världen, men framförallt Europa som marknad.
I och med det vore det "extremt märkligt" om det inte blev fler jobb på Zobra i Vimmerby, menar han.

Fördubbling på sikt
- Aura Light har en större säljstyrka än vi har, och är väldigt duktiga på det. Det ger oss möjlighet att expandera. Vi kommer att vara koncernens tillverkningsenhet av armaturer. Det är vi som står för armaturkunskapen och det är i Vimmerby det kommer att satsas på produktionen.
Hur många arbetstillfällen det kan komma att handla om är i nuläget svårt att sia om.
- Det är för tidigt att prata i siffror. Men på sikt pratar vi säkert om dubbelt så många anställda som vi har idag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om