M vill folkomrösta om länsbyte

Västerviks kommunalråd vill slå ihop sin kommun med Vimmerby. Micael Glennfalk (M) är skeptisk - men vill folkomrösta om ett länsbyte i samband med valet 2018. - Folkomröstningen är med i vårt valprogram, säger det moderata kommunalrådet i Vimmerby.

Rita om kartan. Det vill Micael Glennfalks moderater som föreslår en folkomröstning om länsbyte år 2018.

Rita om kartan. Det vill Micael Glennfalks moderater som föreslår en folkomröstning om länsbyte år 2018.

Foto:

Vimmerby2014-08-01 06:17


Västerviks kommunalråd Harald Hjalmarsson (M) vill utreda en kommunsammanslagning mellan Västervik, Vimmerby och eventuellt ytterligare en kommun. Det framkom i en intervju med Sveriges Radio Kalmar under gårdagen.
Men partikamraten och kommunalrådskollegan i Vimmerby, Micael Glennfalk, prioriterar hellre ett länsbyte och Moderaterna i Vimmerby vill folkomrösta om att lämna Kalmar län till förmån för Östergötland i samband med valet 2018.
- För mindre orter är det viktigt att ta rygg på storstadsregioner och Linköping ligger närmast. Vi ligger fem mil närmare Linköping än Kalmar. Vi skulle få sänkt skatt på kollektivtrafiken och ett annat fokus på infrastrukturen. För Vimmerbys tillväxt och utveckling är det viktigt med ett länsbyte.
Varför är Östergötland bättre än Kalmar?
- Som vi ser det är det den geografiska delen. Kalmar har inte haft samma utveckling som Växjö, Jönköping och Linköping. Jag kan inte klaga på Regionförbundets eller landshövdingens intresse för den norra delen av länet, men politikerna i Kalmar är mer intresserat av vad som händer i Blekinge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om