Macken byggs om: "Vi förhandlar"

OKQ8 i Vimmerby byggs om till en automatstation efter att företaget inte lyckats hitta en ny franchisetagare. De gamla butikslokalerna kommer att hyras ut, men vem den nya hyresgästen blir vet man inte i nuläget. OKQ8 förhandlar med potentiella hyresgäster.

OKQ8 förhandlar med potentiella hyresgäster av butiken.

OKQ8 förhandlar med potentiella hyresgäster av butiken.

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby2019-08-29 17:30

Den manuella driften av stationen las ner i december förra året, då ingen av de intressenter som visat intresse för att ta över franchisen beslutade sig för att gå hela vägen. Den pågående ombyggnationen av stationen till en obemannad automatstation pågår och när den är färdig kommer det också att finnas en biltvätt på platsen.

– Konverteringen från en bemannad till en obemannad station har gått enligt plan och vi ser en fortsatt stark kundtillströmning. Att även kunna erbjuda tvättmöjligheter är en viktig del i vårt erbjudande till kunderna vilket även det fungerar bra, säger Karin Hellgren, kommunikationschef på OKQ8.

De tidigare butikslokalerna står kvar och kommer att hyras ut. Vem som blir den nya hyresgästen kan Karin Hellgren i dagsläget inte svara på:

– Vi förhandlar med potentiella hyresgäster till fastigheten, men ingenting är klart i skrivande stund. Målet är absolut att kunna presentera en plan inom en inte alltför lång framtid. Den nya verksamheten behöver vara i linje med den markanvändning som detaljplanen anger, med gällande krav på säkerhetsavstånd från lossningsplats/drivmedelspumpar föreligger.

– En potentiell hyresgäst kommer att kunna inleda en eventuell konvertering av lokalerna så snart ett avtal är klart. När det sedan står färdigt beror på vilken typ av verksamhet det kommer att bli, fortsätter hon.

Ombyggnationen av OKQ8-macken pågår för fullt.
Ombyggnationen av OKQ8-macken pågår för fullt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!