Madelaine och Ulric - riktiga guldbönder

"Äntligen!" Så känner Madelaine och Ulric Svensson i Näfstad, Södra Vi, när de nu får Svensk Mjölks Guldmedalj. - Det här har vi väntat på länge, säger Ulric Svensson, åttonde generationen på familjegården, där nionde generationen är på gång.

Madelaine och Ulric Svensson i Näfstad, Södra Vi, får en efterlängtad guldmedalj för 23 års prickfri mjölk av högsta kvalitet.

Madelaine och Ulric Svensson i Näfstad, Södra Vi, får en efterlängtad guldmedalj för 23 års prickfri mjölk av högsta kvalitet.

Foto:

Vimmerby2010-01-28 07:23


Svensk Mjölks Guldmedalj är det finaste bevis på kvalitetsarbete en mjölkbonde kan få. För att kvalificera sig för Guldmedaljen krävs att man klarat av att leverera förstklassig mjölk från friska kor under minst 23 år. Det betyder bland annat 16 800 mjölkningstillfällen och att omkring 1 500 provtagningar gjorts på gården.

34 års arbete
Så det är klart att Madelaine och Ulric Svensson i Näfstad är glada, en dag som denna.
- Vi har hållit på i 34 år, så visst känns det som det är dags, säger Ulric Svensson.
Makarna Svensson är åttonde generationen Svensson på Ulrics föräldragård, som de alltså tog över 1976. Och nionde generationen, sonen Thorbjörn, 25, är på väg in. Han gick in som delägare i företaget för ett år sedan efter att ha jobbat på en gård i Nya Zeeland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om