Madeleine kan bli bästa kockelev

Den 19 mars tävlar sex finalister om att bli "Årets kockelev 2009". En av dem är Madeleine Svensson på Restaurangskolan i Vimmerby. - Jag är så lycklig bara över att ha kommit till final - men det är klart att jag kommer att att ge allt för att vinna.

Vimmerby2009-02-25 07:19


Madeleine Svensson kan inte sluta le. Hon har gått på moln sedan den där morgonen under sportlovet då hon vaknade av telefonen.
Efter beskedet att hon var en av sex som tagit sig till riksfinalen i "Årets kockelev" skrek hon rakt ut.
- Mamma undrade om det var en spindel på rummet...
Det var alltså bättre upp. För den målmedvetna och matlagningsroade tjejen från Långbrössle utanför Vimmerby är finalplatsen i Örebro en dröm som går i uppfyllelse.
- Jag visste vad jag ville redan när jag var tolv och det var självklart att söka till hotell- och restaurangprogrammet i Vimmerby - det är ju en fantastiskt tur att vi har en så bra skola på hemmaplan.

Basilikakyckling
Tävlingen "Årets kockelev" är öppen för elever i årskurs tre på gymnasieskolornas hotell- och restaurangprogram i hela landet. För Madeleine Svensson var det inget snack; klart hon skulle vara med. Receptet som tog henne till final var hennes basilikafyllda kycklingrulad med vitlöksrostad sötpotatis och apelsinsås.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om