"Magdans är ren och skär glädje"

Magdans. Kan det vara något? Erica Rinaldo, en envis och entusiastisk rest från det orientaliska dansandet i Storebro, vill få fler att skaka loss. Och själv har hon fått allt fler uppdrag i sammanhang där det behövs något färgsprakande.- Det är sååå kul. Ren glädje.

Erica Rinaldo. Foto: Johanna Sivertsdotter

Erica Rinaldo. Foto: Johanna Sivertsdotter

Foto:

Vimmerby2012-09-15 07:48

Guld och paljetter, tunna slöjor och bjällror som plingar. Man kan inte precis påstå att Erica Rinaldo är vardagsklädd, när hon kliver ner för trappan till ateljén hos fotografen Johanna Sivertsdotter för att bli plåtad. Orientalisk musik fyller ateljén för att Erica ska komma i stämning. Vilket inte är så svårt.
- Det är helt otroligt, det händer något magiskt med en så fort man kommer i de här kläderna. Som om man iklär sig en roll. En gladare.

"Blir stärkt"
Hon säger att musiken och dansen är en del av henne och att hennes man börjar bli "immun" av allt dansande hemma.
- Jag dansar, mina barn och deras kompisar dansar och det är så härligt att se vad det gör med en människa. Orientalisk dans stärker självförtroendet. För min dotter Noelle, som har funktionshinder och inte kan uttrycka sig som hon vill med ord, har det betytt jättemycket.
Erica Rinaldo började dansa i en av Felicia och Elisabet Jonssons grupper för några år sedan. Mamma och dotter Jonsson fick Storebro att bli ett riktigt Mecka för kvinnor som ville dansa orientaliskt.
- Vi hade otroligt roligt. Vi var tjejer och kvinnor från femton till pensionärer och det är det som är så bra med magdans. I Mellanöstern börjar flickorna dansa när de är små - och man blir heller inte för gammal. Det är inte plattast mage som gäller. Alla kroppar kan dansa orientalisk dans.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om