Magnus sadlar om och blir ny boss på Brygghuset

– Det är en utmaning att utveckla restaurangen. Jag vill att vi levererar den bästa maten i Vimmerby, med den bästa servicen och med absolut störst sortiment av öl och whisky.
Jodå. Nog sätter han ribban högt, Magnus Thörnblad som är ny chef på Brygghuset i Vimmerby.

Magnus Thörnblad är ny restaurangchef på Brygghuset. Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Magnus Thörnblad är ny restaurangchef på Brygghuset. Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Foto:

Vimmerby2017-03-31 16:00

Magnus Thörnblad, ursprungligen från Ljungsbro utanför Linköping, har ett förflutet som egen företagare, han har jobbat på Systembolaget – bland annat i Vimmerby och som bartender inom krogsvängen.

Närmast kommer han från Systembolaget i Åtvidaberg, men nu har han tagit över rodret på Brygghuset i Vimmerby, där han bor sedan i somras.
– Det känns bra. Visst påverkar byggnationen av det nya mikrobryggeriet verksamheten en hel del – det finns till och med de som inte tror att vi har öppet – men när det blir klart kommer det att bli jättebra.

Uteservering kommer det inte att bli förrän till nästa vår, men den som väntar på något gott, brukar det ju heta.
– Vi får en helt ny restaurangdel och det blir förstås ett lyft att våra gäster kommer att kunna titta in i mikrobryggeriet genom glasväggar samtidigt som de sitter och äter i restaurangen.

När det gäller maten vill han inte krångla till det.

– Det här är en pub och vi pratar inte franska köket. Vi ska ha vällagad rustik mat av bra kvalitet och ska hamna där igen.

Intresset för öl bara fortsätter att växa och Magnus Thörnblad lovar att den som vill prova något nytt också ska kunna göra det.
– Det kommer hela tiden nya öl och vi kommer utöver ett fast sortiment alltid ha en viss rotation, där vi tar in begränsade mängder av något nytt och spännande. Hit ska man alltid kunna gå och känna att det finns något man aldrig tidigare smakat.

Med sin bakgrund inom Systembolaget har han bra koll på hur man kombinerar mat och dryck. Något som kommer att märkas i fler provningar.
– Vi marknadsför mest öl och whisky, men har också mycket vin och rom, man kan ha provningar i vin och ost, till exempel. Och nu har vi mest ölprovningar för företag, men framåt våren kommer det att bli en öppen provning för vem som helst.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om