Maja och Alva förbereder för fullsatt studentbal

Lördagens studentbal, som direktsänds av Vimmerby Tidning, blir den första helt utan pandemirestriktioner sedan 2019. "Det har varit ett intensivt arbete", säger Maja Karlsson från balkommittén.

Mycket pekar på att ishallens 1000 platser fylls och både Alva och Maja, som tillhör balkommittén på Vimmerby gymnasium, tycker att det känns nervöst att dansa inför så stor publik. "Man har tränat så länge och det blir en stor grej", säger Alva Lindersson.

Mycket pekar på att ishallens 1000 platser fylls och både Alva och Maja, som tillhör balkommittén på Vimmerby gymnasium, tycker att det känns nervöst att dansa inför så stor publik. "Man har tränat så länge och det blir en stor grej", säger Alva Lindersson.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2022-05-09 21:00

Sammanlagt 146 elever, alltså 73 par, är anmälda och efter att ha hållits utomhus förra året flyttar nu pardansen tillbaka in i ishallen. 

– Det känns pirrigt eftersom vi har planerat för den här dagen så länge. Det kändes som att det var långt bort men nu är det plötsligt dags. Det är väldigt roligt att det är så många som vill gå, säger Alva Lindersson.

Hon utgör tillsammans med Maja Karlsson och Amelia Rosenlund den hälft av balkommittén som består av sistaårselever. Tre elever från årskurs två är också med och hjälper till. 

– Jag gick också med redan i tvåan och hjälpte till förra året, mest för att jag tyckte att det är så kul. Man har varit och kollat på balen varje år och det är alltid en så fin dag, säger Maja Karlsson.

undefined
Maja Karlsson och Alva Lindersson utgör tillsammans med Amelia Rosenlund den hälft av balkommittén som består av sistaårselever. Emma Kulas, Emma Karlsson och Emilia Nachtweij från årskurs två är också med.

Från klockan 15 och framåt dansar eleverna i ishallen. Sedan väntar limousinfärd till Källängsparken för mingel och därefter vankas marsch och middag på Stadshotellet innan de som vill går vidare till nattklubben Kharma. I ishallen får 1000 personer plats och hittills är 800 biljetter sålda. Mycket pekar på att det blir fullt och både Alva och Maja tycker att det känns nervöst att dansa inför så stor publik. 

– Det är ju någonting som man inte hade gjort annars, det är bara på balen man gör det. Man har tränat så länge och det blir en stor grej, säger Alva Lindersson. 

Vilka har varit de största utmaningarna med att få ihop balen? 

– Det har varit mycket att få ihop allt. Vi ska vara på flera olika ställen och allt måste klaffa samtidigt. Alla måste få ut rätt information, säger Maja Karlsson.

– Vissa saker har varit svåra att få till men andra har gått jättelätt. Vi kommer att göra en film med höjdpunkter och det har varit svårt att få tag i en sådan filmare, men det har vi löst nu, säger Alva Lindersson.

undefined
Förra året hölls balen utomhus i Storebroparken men i år kommer den tillbaka till ishallen. Sammanlagt är 146 elever anmälda för att vara med och dansa.

Just nu läggs det sista pusslet för att få ihop allt inför lördag, bland annat dansträningen som man gjort två gånger per vecka sedan i januari. 

– Det blir vals, fransäs, buggvals, jive och wienervals, säger Maja Karlsson.

Båda två är lättade över att allt har löst sig och hoppas att de ska kunna njuta av balen precis som alla andra.

– Det har varit ett intensivt arbete, särskilt nu de sista veckorna. När dagen väl kommer vill vi också kunna slappna av och jag hoppas att allt ska rulla på utan att vi i kommittén behöver styra med saker och ting, säger Maja Karlsson.

• Lördagens studentbal kommer direktsändas på vår sajt, www.vimmerbytidning.se, med start 15:00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!