Malin från Vimmerby är mitt i Swift-hysterin: "Allt är fullbokat"

Det råder Taylor Swift-feber i Sverige. I helgen kommer världsstjärnan på besök till Stockholm. Mitt i hysterin finns förra Vimmerbybon Malin Söderlund som jobbar på Stockholm Live. "Förberedelserna har pågått i ett år", berättar hon.

Malin Söderlund jobbar på Stockholm Live och har ett par intensiva dagar framför sig i samband med Taylor Swifts konserter. Redan under torsdagen hade fans samlats utanför Friends Arena.

Malin Söderlund jobbar på Stockholm Live och har ett par intensiva dagar framför sig i samband med Taylor Swifts konserter. Redan under torsdagen hade fans samlats utanför Friends Arena.

Foto: Privat/TT

Vimmerby2024-05-16 20:00

Malin Söderlund är ett bekant namn i Vimmerby, kanske främst förknippad som före detta mittbacksklippa i Vimmerby IF. Hon jobbade även på Vimmerby Tidning en tid under gymnasieåren. 

Efter gymnasiet pluggade hon Mediekreatörprogrammet på Linnéuniversitetet i Kalmar i tre år, som lade grunden till det hon gör idag. 

Sedan tre år tillbaka bor hon i Stockholm. Under de senaste två åren har hon varit anställd på Stockholm Live, Nordens största arenaoperatör.

– Jag jobbar som marknadskoordinator och mina ansvarsområden är mestadels kopplat till mat och dryck och premium. Det kan handla om marknadsföring och skapa nya koncept och marknadsmaterial. Se till att vi syns på sociala medier och olika hemsidor. En del fotografering blir det också, så det är väldigt brett, berättar Malin.

Stockholm Live driver några av Sveriges största arenor, som Friends Arena, Tele2 Arena och Avicii Arena. Evenemangen skiljer sig åt och kan vara allt ifrån galor till sportevenemang. 

Den kommande helgen kommer bli något alldeles extra för Stockholmsborna, och i synnerhet Malin Söderlund. 

Världsstjärnan Taylor Swift, som är den mest streamade artisten just nu på Spotify och en av jordklotets mest kända personer, kommer till Stockholm för tre utsålda konserter på Friends Arena.

34-åringen är ute på omtalade The Eras Tour, en turné innehållandes 152 shower över fem kontinenter. Turnén spås bli den mest inkomstbringande någonsin och väntas dra in över 11 miljarder (!) svenska kronor. 

Hur är pulsen i Stockholm, känner man att det är något på gång?

– Man börjar verkligen känna en viss "vibe", säger Malin när vi når henne under torsdagsförmiddagen. 

– Inte nog med alla prishöjningar i stan, allt är fullbokat, oavsett om det är hotell, restauranger eller tåg hit. Det är många som också börjar "spela" på hennes varumärke, exempelvis byta namn till grejer som kopplas till henne.

undefined
Taylor Swift är en av världens mest kända personer och hennes turné väntas dra in rekordstora summor pengar.
undefined
Redan under torsdagen fanns det mängder av fans utanför Friends Arena inför konserterna med Taylor Swift under hennes turné The Eras Tour.

Får ni räkna med ett par övertimmar dessa dagar?

– Ja, och det har det redan varit. Vi kommer behöva jobba allihopa dessa dagar. Man får ta en timme i taget och kliva in där det behövs. Igår (läs: onsdag) hade vi en gala och nu är det tillbaka in i "Swift-bubblan" samtidigt som det är fotbollsderby mellan Hammarby och AIK på söndag. Jag får försöka klona mig själv, det hade underlättat.

Hur långa är förberedelserna?

– Förberedelser för såna här grejer börjar ett år innan. Från dess att biljetterna släpps börjar förarbetet och det blir tajtare och tajtare ju närmre man kommer.

Är det här det största du kommer ha upplevt i jobb-sammanhang?

– Det kommer nog absolut vara det största jag upplevt. Beyoncé var visserligen här förra året också, och det var världspremiär för hennes turné, vilket det gjorde det extra speciellt. NHL Global Series i Avicii Arena var också en stor produktion, berättar Malin.

Förresten. Är du själv en "Swiftie"?

– Jag var nog faktiskt det när jag var yngre. Nu är det mer att jag diggar henne och tycker det är så fascinerande hur hon typ styr världen. 

Och till den viktigaste frågan. Vilken är din favoritlåt med Taylor Swift?

– Oj, att bara välja en är svårt. Jag måste ta två: Exile, som hon gör tillsammans med Bon Iver, och Karma, säger Malin Söderlund.

Taylor Swift

Ålder: 34 år.

Följare på Instagram: 283 miljoner.

Aktuell med: The Eras Tour. Hon uppträder på Friends Arena i Stockholm 17, 18 och 19 maj.

Kan skryta med: Att vara den mest streamade artisten på Spotify just nu och att ha blivit utsedd till "Person of the year 2023" av Time Magazine.

Är tillsammans med: NFL-stjärnan Travis Kelce, som vann Super Bowl med sitt Kansas City Chiefs för några månader sedan.

Kan gå till banken med: 1 miljard dollar. Hennes turné Eras Tour väntas dra in runt 11 miljarder kronor. Turnésummor som aldrig tidigare skådats. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!