Målning och rock mot cancer - på lördag kan Vimmerby bidra till forskningen

Första Rock Mot Cancer i Vimmerby, med liveband och loppis på Fabriken. Och på torget kan man "Måla mot cancer", där Vimmerbys butiker för varje meter teckning skänker 10 kronor till Barncancerfonden. Allt på en och samma dag - nu på lördag.
- Jag kan inte dra någon annan slutsats att alla arrangemang som har varit och är just nu beror på att så många känner sig drabbade och berörda av cancer, säger Peter Knutsson, Rock Mot Cancer.
- Vimmerby ska göra Sveriges längsta teckning för forskningen, säger UF-företagaren Alexander Högberg.

Michael Karlsson, Vimmerby Handel, och Alexander Högberg, här som Poff Pirat, en av figurerna i hans UF-företag KalasKompis, hoppas att många tar chansen att vara välgörande kreativa i "Måla mot cancer" på torget på lördag.

Michael Karlsson, Vimmerby Handel, och Alexander Högberg, här som Poff Pirat, en av figurerna i hans UF-företag KalasKompis, hoppas att många tar chansen att vara välgörande kreativa i "Måla mot cancer" på torget på lördag.

Foto:

Vimmerby2014-05-21 07:15


Nyligen drog den lyckade galan "Hopp & Glädje" i Rumskulla in drygt 100 000 kronor till Cancerfonden. I helgen väntar nya arrangemang, där syftet är att få in pengar - "Måla mot cancer" till Barncancerfonden och Rock Mot Cancer till Cancerfonden.

"Nästan alla berörs"
Peter Knutsson kanske ni kommer ihåg. För inte så länge sedan berättade vi om hur han, som flyttade från Solna, till jobb som fritidsledare på Fabriken i Vimmerby, fått in en bra bit över 200 000 kronor till Cancerfonden genom sitt projekt Rock Mot Cancer. Drivkraften har varit högst privat. För några år sedan förlorade hans mamma kampen mot cancer efter tolv år. I påskas begravdes hans pappa, som också dött i cancer.
Arbetet med konserterna har varit självterapi, har han sagt. Men även om de allra flesta lyckligtvis inte drabbats lika hårt av cancerns följder som Peter Knutsson gjort, tror han att det är det faktum att många berörs av sjukdomen, som ligger bakom mängden arrangemang just nu.
- Det är tyvärr mycket cancer i våra liv. När man börjar prata om det har ju nästan alla någon i sin närhet.
På lördag har han ett finger med i spelet när Vimmerby får sin första Rock Mot Cancer-dag.
- Men huvudansvaret har Daniel Petersson, som ingår i ett projekt med Radio XX på Fabriken just nu. Han håller i trådarna tillsammans med mig och det finns fler ungdomar som hjälper till, flera har gjort armband och konstverk som kommer att säljas på konserten. För Daniel är det här väldigt viktigt och aktuellt just nu, eftersom hans lillasyster, som går på Vimmerby gymnasium, nästan samtidigt som konserten ska genomgå en stamcellsoperation för sin leukemi.
Peter Knutsson hoppas på alla åldrar på Fabriken på lördag.
- Vi har livemusik med lokala artister från Vimmerby och Västervik, John Cook Wenström, Sebastian Åkesson, Def More, Anton och Bandet, No Self Esteem, Maja Bieberbach och All That Matters. Det blir också loppis och dj-workshop och annat kul. Alla lokala företag vi bett om hjälp med vinster till vårt lotteri har ställt upp, det känns också bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om