"Man kommer ju alltid att komma ihåg den här dagen"

Hundratals morgnar har de bänkat sig på Vimmerby gymnasium. Vimmerby Tidning hängde med när de åtta eleverna i klass SAM 21 samlades den allra sista morgonen som klasskamrater. ”Det är vemodigt”.

Mediaeleverna i klass SAM 21 samlas sista morgonen 
tillsammans. En riktig matig frukost, uppladdning och utdelande av klassens nomineringar. Linus Palmér Hård och Linus Stridh har fått sina och verkar nöjda.

Mediaeleverna i klass SAM 21 samlas sista morgonen tillsammans. En riktig matig frukost, uppladdning och utdelande av klassens nomineringar. Linus Palmér Hård och Linus Stridh har fått sina och verkar nöjda.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2024-06-14 12:00

Halv fem-fem gick de upp. Strax innan halv sju är mediaeleverna i SAM 21 på plats hemma hos Vlera Iberhysaj för att ladda inför en av livets mil-stolpe-dagar. Studenten.

”Mycket mat, mycket vatten och mycket dricka”, då orkar man, säger någon.

undefined
Dags att korka upp lite bubbel.

Och mycket mat har de fixat. Värsta hotellfrukosten dukas fram tillsammans med lite bubbel. Klassen har fått in 25 000 kronor på att sälja bland annat kakor och saffran. Pengar som används till champagnefrukosten, flak och rekvisita till utspringet.

Hur det känns? Allt på en gång.

– Lite vemodigt. Det känns konstigt att sluta skolan, att lämna alla kompisar, rutiner och vardag, säger Ebba Soowik.

undefined
Mediaeleverna i klass SAM 21 samlas sista morgonen tillsammans. En riktig matig frukost, uppladdning och utdelande av klassens nomineringar. Linus Palmér Hård och Linus Stridh har fått sina och verkar nöjda.

– Det har gått väldigt fort, för fort. På något sätt vill man inte bli vuxen, nu måste man ta så mycket ansvar, säger Lisa Svensson, som ändå vet precis vad som väntar efter studenten:

– Jag ska göra lumpen, sedan ska jag plugga till socionom.

Linus Stridh ska också göra lumpen.

– Mest för att ha något att göra efter gymnasiet, innan jag bestämmer mig.

undefined
Känslor. Lättnad. Vemod. Pirr. Tuva Eriksson och Vlera Iberhysaj kramar om varandra. "Värst är att lämna kompisarna."

Men där är de inte än. Nu ska det skapas minnen. De ska knyta ihop de tre åren med att få läsa breven de skrev till sig själva när de började ettan, få betyg, tas emot av väntande nära och kära efter utspringet.

– Man har så mycket förväntningar på den här dagen så man kanske måste vara inställd på att allt inte blir som man tänkt. Man får ta det som det kommer. Men man kommer ju alltid att komma ihåg den här dagen, för resten av livet, säger Tuva Eriksson.

undefined
Ebba Soowik, Vlera Iberhysaj, Lisa Svensson och Emma Jonsson myser.
undefined
Bubblor i glasen och såpbubblor. Är det fest så är det.
undefined
"Jag tycker det stämmer väldigt bra in på mig", säger Ebba Soowik som nominerats till "Klassens Svenne Wannabe".
undefined
En del vet vad de ska göra i höst, andra inte. "De här åren har gått så fort, lite för fort", säger Lisa Svensson i mitten på bilden. Hon ska först göra lumpen och sedan är planen att plugga till socionom.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!