Många barn firade Dansens dag

När Dansens dag firades i Kulturskolan fanns totalt 90 barn på scen - och de bjöd på allt från balett till avancerad breakdance.

Några av de 90 barn som stod på scenen när Dansens dag firades i Vimmerby.

Några av de 90 barn som stod på scenen när Dansens dag firades i Vimmerby.

Foto:

Vimmerby2014-05-03 04:05


Dansens dag firas den 29 april varje år. Temadagen etablerades internationellt 1982, men nådde inte Sverige förrän slutet av 1990-talet. Att det är just den 29 april som lyfter fram dansen beror på att Jean-Georges Noverres (1727-1810), förnyare av balettkonsten, föddes den dagen.
Till Vimmerby kom Dansens dag först 2014. I samarbete med Eksjö dansskola bjöd Vimmerby Kulturskola in till en föreställning under tisdagskvällen. Totalt var 90 barn och ungdomar på scen.
- Det gick jättebra, men det har varit väldigt kaosartat. Vi träffades några timmar innan och att hålla koll på 90 barn är svårt, säger Rebecka Davidsson, danslärare i Eksjö.

Vill fortsätta
Dansgrupperna från Eksjö hade sportteman i sina fyra danser: basket, orientering, ishockey och boxning. Från Vimmerby deltog många dansgrupper. Dels de minsta som dansade balett till Frida Hyvönens fina "Birds". Den lite äldre gruppen Rapidoz stod sedan för en häftig breakdance som fick många i publiken att häpna.
- Det här var jättekul och uppskattat av våra dansare. Jag hoppas att vi kan fortsätta samarbete med Vimmerby. Det är inte så långt emellan, säger Davidsson som var konferencier och fick medhåll av danspedagogerna i Vimmerby, Kajsa Lundahl och Jennie Leander Lilja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om