"Många coacher gör bra jobb"

Dyra. Ineffektiva. Använder tveksamma metoder för att bygga upp de arbetslösas självkänsla. Kritiken mot jobbcoachning har varit hård från många håll. Men Ann-Brith Sköld, arbetsförmedlingschef i Vimmerby-Hultsfred, håller inte riktigt med. - De flesta arbetssökande är nöjda. Och jag tycker det är fel att inte räkna en timanställning eller anställning med lönestöd som ett jobb.

Ann-Britt Sköld som är arbetsförmedlingschef håller inte med om kritiken mot jobbcoacher. "Många gör ett riktigt bra jobb".

Ann-Britt Sköld som är arbetsförmedlingschef håller inte med om kritiken mot jobbcoacher. "Många gör ett riktigt bra jobb".

Foto:

Vimmerby2011-03-05 05:05


"Kommersiellt jippo." "Dagis för vuxna." "Sysselsättningsprojekt för jobbcoacherna själva." Det finns sannerligen de som tycker att regeringens stora satsning på jobbcoacher har blivit ett misslyckande. Den senaste tiden har många arbetslösa uttryckt sitt missnöje med jobbcoachning och en utvärdering som nyligen presenterades visar att arbetssökande som fått coachning inte har fått jobb i större utsträckning än de som inte coachats.
Det här tycker inte Ann-Brith Sköld, arbetsförmedlingschef i Vimmerby-Hultsfred, är särskilt konstigt.
- Man kommer ju ändå överens om att coachning är en insats som behövs eller inte. De som inte haft coachning har inte haft behovet och att jämföra den gruppen med de som har behov av en jobbcoach är i sig inget facit. Dessutom gör man det lite väl enkelt för sig om man tror att en jobbcoach är lika med att bli erbjuden ett jobb. Det handlar om den kompetens den arbetssökande har - och arbetsgivarnas behov av den kompetensen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om