Stort intresse för nya lägenheter mitt i stan

Med mer än ett år kvar till planerad inflyttning är intresset stort för de 32 lägenheterna som ska byggas i centrala Vimmerby.

Lejla Pettersson på Vimarhems kundservice, i mitten, säger att det är stort intresse för de 32 lägenheterna som håller på att byggas. Här förklarar hon för Ingrid Einarsson och Märta Andersson hur man anmäler sig till kön.

Lejla Pettersson på Vimarhems kundservice, i mitten, säger att det är stort intresse för de 32 lägenheterna som håller på att byggas. Här förklarar hon för Ingrid Einarsson och Märta Andersson hur man anmäler sig till kön.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2022-11-28 17:24

– Vi är båda intresserade och nyfikna på en lägenhet här, men vi har inte bestämt oss än någon av oss, säger Ingrid Einarsson.

Tillsammans med väninnan Märta Andersson var hon en av de intresserade som besökte byggplatsen i centrala Vimmerby där bostadsbolaget också offentliggjorde sin nya logotype på måndagseftermiddagen.

Ett projket som pågått en tid, men som nu var dags att förlösa.

 – Vi kände behov att förstärka marknadsföringen och vi stod med en logga som kan ha runt 40 år på nacken. Det gick inte riktigt att hotta upp den gamla. Sen har det tagit sin tid att komma hit, men nu har vi den framme, säger Johan Oléhn, vd för Vimarhem.

Någon exakt kostnad för loggan och den nya grafiska profilen har han inte.

– Upphandlingen av den grafiska profilen landade på 60 000 - 70 000 eller så, hur mycket vi sen behöver lägga på för loggan har jag ingen sammanställning för. Annat som att stripa nya bilar hade vi behövt göra i alla fall och kläder byter vi efter hand, säger han.

Budgeten för 32 nya lägenheter i Uven ligger strax över 70 miljoner kronor när fastigheten står klar för inflyttning första kvarttalet 2024.

Något statligt investeringsstöd blir det inte.

– Nej, det verkar inte så. Den nya regeringen har satt ner foten ordentligt. Sen är det svårt att säga vad det innebär. Vi har inget utfall på vad det skulle blivit annars, säger han.

Lejla Pettersson som jobbar på Vimarhems kundservice bedömer att intresset för lägenheterna är stort.

– Med tanke på hur lite vi hittills gått ut och informerat om lägenheterna kan jag inte säga annat än att det är bra efterfrågan. Det ringer intressenter regelbundet och här i dag är det många som anmäler sitt intresse, säger hon.

I samband med tillställningen där nya loggan presenterades steppade bolaget också upp marknadsföreingen av de blivande bostäderna en aning med bland annat nya illustrationer för hur fastigheten ska se ut.

Det blir 14 treor på 70 kvadrat, 14 tvåor på 55 kvadrat och fyra ettor på 30 kvadratmeter. Alla lägenheter har balkong eller uteplats.

Hur gör man för att ställa sig i kö?

– Man kan ringa och anmäla sig eller logga in själv via vår hemsida. Varje dag man står i kö ger poäng och det är poängen som avgör hur man hamnar när vi väl släpper lägenheterna för uthyrning. Det kommer vi att göra i god tid före inflyttning, säkert ett halvår innan, säger Lejla Pettersson.

Styrelsens ordförande, Magnus Danlid (C) och vd Johan Oléhn i samspråk om nya loggan det kommunala bolaget låtit ta fram. Den kan ses på Johan Oléhns jacka. "Den ska symbolisera ett välkomnande med ett V och ett H, en mungipa, ett tak  och en pil framåt" beskriver han.
Styrelsens ordförande, Magnus Danlid (C) och vd Johan Oléhn i samspråk om nya loggan det kommunala bolaget låtit ta fram. Den kan ses på Johan Oléhns jacka. "Den ska symbolisera ett välkomnande med ett V och ett H, en mungipa, ett tak och en pil framåt" beskriver han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!