Många nöjda med säsongen

Strålande väder, nyöppnad Emilmiljö och nya marknadsstrategier. Det verkar vara receptet på en lyckad turistsäsong. - Vi har inga siffror än men det lutar åt ett rekordår, säger Lars-Göran Johansson, på Vimmerby camping.

Staffan Samuelsson på Oxgården är väldigt nöjd med årets turistsäsong.

Staffan Samuelsson på Oxgården är väldigt nöjd med årets turistsäsong.

Foto:

Vimmerby2013-08-13 06:39


Det verkar ha varit en riktigt bra säsong för de flesta företag som ordnar med boenden åt turister i Vimmerby. Oxgårdens Staffan Samuelsson går till och med så långt som att säga att det är det bästa året någonsin.
- Vi har haft fullbokat under hela säsongen. Vi har upplevt en ökning i kunder på cirka 30 % i år jämfört med i fjol, säger Staffan Samuelsson.
Staffan Samuelsson tror att den stora ökningen beror mycket på att Oxgården valt att sammarbeta med stora partners. Han beskriver också deras framgångskoncept med att de fokuserat på de turister som reser tillsammans med andra familjer. Staffan Samuelsson säger att många gäster som kommer gör det på grund av goda referenser.

Hemsida ökar besökare
Hemsidan booking.com anger flera av de företag som vår tidning varit i kontakt med som en bidragande faktor till deras besöksökning.
- Vi har märkt en jätteökning sen vi listade oss på hemsidan. Särskilt från utomskandinaviska gäster, säger Robert Soowik, som just nu till och med har långväga gäster från Japan på Smålandsbyn, tidigare Pippihotellet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om