Många nya moderater

Moderaterna förnyar ordentligt på sin lista till fullmäktigevalet. Micael Glennfalk hamnar på tredje plats och Håkan Carlsson på åttonde. Listan innehåller många nya namn. Men de två första platserna behåller Leif Carlson och Tomas Peterson.

Micael Glennfalks politiska entré ger honom en tredjeplats på moderaternas lista inför kommunvalet i Vimmerby.

Micael Glennfalks politiska entré ger honom en tredjeplats på moderaternas lista inför kommunvalet i Vimmerby.

Foto:

Vimmerby2010-03-13 05:05


- Det här är en spännande lista och med den vill vi visa att vi är beredda till förändringar och utveckling också i Vimmerby, målet är att vi ska bli största borgerliga parti i kommunen, säger Tomas Peterson, vice ordförande i både partiet och i kommunstyrelsen.
Moderaterna presenterar en kommunlista som består av 18 namn. I topp finns fullmäktiges ordförande Leif Carlson, som tidigare suttit i kommunstyrelsen för moderaterna under många år och efter det representerat partiet i riksdagen i flera perioder. Efter valet 2002 blev han ordförande i kommunfullmäktige i Vimmerby.

Hälften är nya
Nästan hälften, åtta av de 18 kandidaterna, är nya namn och har inte varit med i kommunpolitiken tidigare. Bland dom finns flera välkända företagarpersonligheter i Vimmerby. Det är Micael Glennfalk som driver Roxx och Björkbacken/Karaktärshotellet och Håkan Carlsson som driver Materialmännen, Vimmerby Mässhallar och Hotell Ronja, bland annat. Bland de nya kandidaterna finns också Carolina Andersson och Ferdinand Meilinger, som driver Söderhults vandrahem och restaurang utanför Södra Vi.
Bland de nya moderatkandidaterna finns också ordföranden i Storebro Intresseförening, Inge Teodorsson och Morgan Esping från Södra Vi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om