Vi träffas i ett rum på aktivitetshuset Fabriken, en mötesplats för många unga i Vimmerby. Här har fem stycken kvinnor samlats för att berätta om sin relativt nystartade Tjejjour.
– Vi bildades för två år sedan men första året jobbade vi mycket med att bland annat få in fler personer i föreningen. Så vi har bara varit igång i ett år, säger Anja Persson som var den som först såg behovet och därefter tog initiativet till att starta en tjejjour i Vimmerby.
I dag är de totalt sex stycken som turas om att ideellt sköta tjejjourens chattverksamhet, prata med tjejer om stort och smått och föreläsa om unga tjejers rättigheter. Alla i föreningen är kvinnor.
– Det är alltid en kvinna som våra stödsökande får prata med. Vi är alla vanliga människor med olika bakgrund och erfarenheter, men med det gemensamma engagemanget för unga tjejers rättigheter, säger Lina Rosin, en av medlemmarna.
Varje måndagskväll är chatten öppen och medlemmarna turas om att finnas där för tjejerna som behöver någon att prata med. Tjejjouren riktar sig mot åldersgruppen 12-20 ungefär. Det varierar hur många som hör av sig på ett pass.
– Det är väldigt olika. Det är också varierande vad tjejerna vill prata om. Det kan vara allt från stort till smått, att man bråkat med en kompis till sex och identitet, frågor om kroppen eller bara prata av sig.
Vad har ni för roll gentemot de här tjejerna?
– Vi vill stärka och stötta och fungera som en slags "storasyster". Vi kan ge råd och är det saker som vi inte klarar av så kan vi hjälpa dem vidare till andra personer. Vi har tystnadslöfte vilket betyder att det vi pratar om stannar här, och man får vara anonym, säger gänget.
Hur skulle ni säga att unga tjejer mår i dag?
– Unga tjejer mår dåligt i dag. Man mår sämre psykiskt och det är väldigt tabubelagt att må psykiskt dåligt, säger Hanna Stefansson.
– Vi vill sänka tröskeln till att söka hjälp, det ska inte vara "stort" att ta kontakt med oss.
Det är inte bara unga tjejer som mår dåligt. Även killar tampas med problem och skillnaden mellan killar och tjejer är att killarna mer sällan söker hjälp, menar Tjejjouren.
– Vi vet att det är flest killar som begår självmord exempelvis. Killar behöver också någon att vända sig till så är det någon som vill göra en liknande grupp fast för killar så välkomnar vi det.
Tjejjouren menar att normer är ett av våra största hälsoproblem bland unga människor.
– Problemet ligger i att normen är att killar och tjejer ska vara på ett visst sätt. Unga killar brottas väldigt mycket med en "machokultur" som de känner att de måste leva upp till. Medan tjejer matas av media med normer hur hon ska se ut, hur hon ska vara och inte vara. Det är inget unikt. Det som däremot är nytt i dag jämfört med ett antal år sedan är att vi har sociala medier, som innebär att man inte längre kan gå hem efter skolan och "stänga av". Nu följer allt med vart man än är.
Tjejjouren vill jobba mer utåtriktat mot unga tjejer, ett mål de har att arbeta mer med.
– Vi har varit på Astrid Lindgrens skola nyligen och pratat om samtycke med årskurs åtta. Alltså att man har rätt till sin egen kropp. Man har alltid rätt att säga nej, även om man har börjat ha sex. Det handlar om att visa respekt för varandra.
– Vi pratar också mycket om vad som faktiskt är ett övergrepp, vad en våldtäkt är.
Är det något i dag som är bättre när det gäller ungdomars mående jämfört med för kanske 15 år sedan?
– Ja, i dag pratas det mer öppet om könsroller, om rasism och om genus. Det gjorde man inte för ett antal år sedan. det är också på gång med en ny lag om samtycke som ska skydda personer som blir utsatta för våldtäkt. Men det finns alltid mer att jobba på, man kan aldrig säga att "nu är det klart".