Manifestation mot mödradödlighet

I helgen visade ett 50-tal orter runtom i Sverige sitt stöd för kampen mot mödradödligheten i Barnvagnsmarschen. För första gången genomfördes den i Vimmerby.

Malin Pettersson och  Johanna Cederstrand i täten under Barnvagnsmarchen i Vimmerby.

Malin Pettersson och Johanna Cederstrand i täten under Barnvagnsmarchen i Vimmerby.

Foto:

Vimmerby2017-03-12 08:00
Malin Pettersson och kompisen Johanna Cederstrand är relativt nyblivna mammor och kände att det var läge att uppmärksamma problemet i Vimmerby.
– Jag tycker det här är så himla viktigt. Det är inte klokt att det varannan minut dör en kvinna på grund av att hon är gravid, säger Malin Pettersson, som tagit initiativet till Barnvagnsmarschen i Vimmerby.
Sedan 2010 arrangeras Barnvagsmarschen på ett 50-tal platser runtom i Sverige. Kampanjen ägs av RFSU.
– Brist på sexualundervisning, preventivmedel, säkra aborter och mödrahälsovård är orsaker till att kvinnor dör. Att marschera med barnvagnar är ett bra sätt att synliggöra den här orättvisan och förhoppningen är ju att politiker och makthavare ska prioritera den här frågan.
Malin och Johanna fick sällskap av ett 60-tal personer under lördagens marcsh som gick från Källängsparken upp till torget och tillbaka. Bland dem fanns många representanter från Vänsterpartiets distriktsårskonferens som hölls under lördagen på Folkhögskolan i Vimmerby. Politikerna tog en paus för att visa sitt stöd till kampanjen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om