- I det här fallet visar politikerna i nämnden stor avsaknad av förståelse för hur man bedriver verksamhet som företagare, säger Marcus Alsér, ordförande i Företagarna Vimmerby.
Han fortsätter:
- Jag ser ett problem i att de sakkunniga, alltså tjänstemännen, bedömt att allt är okej, men att politikerna inte kan enas och ska ut och göra en bedömning. Om de tycker att det är viktigt, för att ha ryggen fri, så ska det i vilket fall inte behöva dröja två nämndmöten. Då måste man kunna möta upp det här på ett bättre sätt.
Under 2015 var det bara ett av totalt 41 bygglovsärenden som krävde platsbesök av nämnden.
- Vad jag kan förstå är det här ett litet ärende. Jag är ingen expert, men jag har reagerat på att miljö- och byggnadsnämnden i ett annat fall gett tjänstemännen på förvaltningen delegation att ge bygglov utan krav på godkänd avloppsanläggning. Hur kommer det sig att ett ärende av den här karaktären, som uppenbarligen kan ha stor miljöpåverkan, kan tas på delegation och enligt tjänstemännens förslag - men inte Pias bygglovsansökan? Hur kommer det sig att nämnden är så ojämn i sina beslut?
Generellt jobbar både Vimmerby och Hultsfreds kommuner bra med att aktivt förbättra företagsklimatet, menar Alsér.
- Jag kan inte påstå att det Pia är med om är vanligt. Men här är det uppenbart att man inte förstått vilka villkor särskilt mindre företag jobbar under. Det handlar om flera månader utan viktiga inkomster och det är inte många som har en buffert så man klarar det.
Läs mer i torsdagens papperstidning
Marcus Alsér: "Har inte förstått företagandets villkor"
i Vimmerby, som får vänta i månader på ett bygglov för att bedriva sin friskvårdspraktik i ett rum som ska användas i befintligt skick. En oenig nämnd vill göra platsbesök - för att se om det krävs ramp.
Marcus Alsér, ordförande för Företagarna Vimmerby, tycker att ärendet är en plump i protokollet. Foto: Arkiv
Foto:
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!