Mardrömsupplevelsen – hunden Jack borta i 16 timmar

Det blev en gråtfest och lycka på hög nivå när Daniella återförenades med sin hund Jack efter en natt ifrån varandra. "Mardrömmen tog äntligen slut", så beskriver Daniella känslan när hon äntligen träffade sin hund Jack efter 16 timmars letande.

Hunden Jack och matte Daniella återförenades efter 16 timmar av oro. Daniella uttrycker sin tacksamhet till alla människor som hjälpt henne i sitt sökande efter Jack. "Nu vilar vi båda upp oss här hemma med massa gos och gottis", säger hon.

Hunden Jack och matte Daniella återförenades efter 16 timmar av oro. Daniella uttrycker sin tacksamhet till alla människor som hjälpt henne i sitt sökande efter Jack. "Nu vilar vi båda upp oss här hemma med massa gos och gottis", säger hon.

Foto: Privat

Vimmerby2024-07-13 16:37

Det var på torsdagskvällen runt 22-tiden som hunden Jack och hans matte Daniella kom ifrån varandra utanför Ramons Tapasbar där Daniella jobbar.

– Vi var utanför Ramons när ett parasoll helt plötsligt välte omkull. Jag såg hur Jack fick panik så jag försökte att hjälpa honom men precis i den stunden vek sig mitt knä. Jag kände hur något vred sig, jag ramlade till och Jack sprang då iväg i panik.

Daniella och Jack har haft varandra sedan Jack bara var några månader gammal och har nu spenderat ungefär fyra år tillsammans. Han är en gatuhund från Grekland och Daniella beskriver honom som världens snällaste kille.

– Han har aldrig sprungit iväg tidigare så jag fick ju såklart panik och blev jätteorolig. Mina kollegor och min chef hörde tumultet när Jack slet sig och försvann så dom sprang ut på gatorna och började leta, underbara som dom är. Efter att dom hade letat i ungefär två timmar kom min chef tillbaka och tog med mig i bilen så körde vi runt och letade, berättar Daniella.

Daniellas knä gjorde dock så ont så hon behövde avbryta letandet för att åka in till sjukhuset och kolla vad som hänt. I samband med det la Daniella upp ett inlägg på Facebook där hon bad allmänheten om hjälp med att hitta Jack. 

– Ganska snart därefter började människor höra av sig och berätta att de sett honom och delade inlägget men vi fick aldrig tag i honom där på kvällen. Jag sov ingenting på natten mellan torsdagen och fredagen utan tänkte bara värsta scenariot. 

Daniella och Jack är relativt nyinflyttade i Vimmerby och tankarna gick såklart till en hund som letade efter att komma hem under natten men inte hittade i den nya staden.

– På fredagsmorgonen hörde en fantastisk tjej, Eva, av sig och berättade att hon skulle ge sig ut och leta och frågade om jag ville med i bilen. Min chef ringde också och berättade att han fått ett samtal med tips om att Jack setts vid pantstationen så Eva och jag åkte dit direkt. Och så kom han fram från ett buskage och viftade på svansen, det blev gråtfest och lycka på hög nivå såklart.

Både Daniella och hunden Jack är dock trötta efter händelsen och vilar nu upp sig hemma i lugn och ro.

– Det har blivit massa gos och gottis. Mina kollegor har kommit med mat från Ramons och jag är så oerhört tacksam för alla som hjälpt till i letandet efter Jack!

undefined
Hunden Jack hittades vid pantstationen efter en ensam natt ifrån sin matte. "Jag vet inte vart han kan ha tagit vägen men något slags äventyr måste han ha varit med om under natten", säger matte Daniella.
undefined
Jack och Daniella har haft varandra i ungefär fyra år. Jack är en adopterad gatuhund från Grekland och matte Daniella beskriver honom som världens snällaste kille.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!