Marianne om sin hyllade OS-Ola

Precis som de flesta av oss har Marianne Wenström suttit framför OS-sändningarna och hejat på Kalla och de andra svenska idrottshjältarna. Och så har hon hejat lite på sin son också, tv-ankaret Ola Wenström.
- Det är klart att jag tycker att han skött sig bra. Men jag är ju inte opartisk, precis.
Desto roligare att höra att de allra flesta verkar dela hennes uppfattning.

Ola Wenström hyllas så att han upplever rena nätkärleken för sin insats i OS-studion.

Ola Wenström hyllas så att han upplever rena nätkärleken för sin insats i OS-studion.

Foto:

Vimmerby2014-03-01 05:06


Det finns en hel del att säga om Ola Wenström. Han sägs vara den reporter Zlatan helst blir intervjuad av. Han var ansiktet utåt i det team Viasat skickade till Sotji med tuffast möjliga uppdrag; för första gången sändes OS i betal-tv och Ola Wenström skulle samla oss vid lägerelden. Klart det blev hårdgranskning.

Mamma och mormor
Det gick galant. John Aleman, tv-chef på Carat, säger till Dagens Media att "ankaret Ola Wenström är ett proffs ut i fingerspetsarna".
I Sportbladets omröstning ger 75 procent av tittarna Wenström betyget fem plus för OS-sändningarna. Aftonbladets tv-krönikör Klas Lindberg ifrågasätter rentav om han inte dopat sig för att toppa formen.
I Vimmerby finns två som följt honom särskilt mycket och som gläds lite extra över berömmet. Mormor Vanja, 92 och mamma Marianne Wenström.
- Det är jättekul. Folk har ringt och gratulerat. Arthur Ringart, brottaren Thure Pettersson, cykelkommentatorn Roberto Vacchi - alla säger att han varit jättebra. Och det tycker ju jag också, säger Marianne Wenström.
Förresten tycker hon att hela gänget skött sig bra.
- Det är så lätt att sitta och vara kritisk. Men det har varit väldigt bra OS-sändningar, Carolina Klüft, Anja Pärson och alla reportrar har verkligen varit duktiga.

Radiotränade överalltVimmerbybor som vet att hon är mamma till Ola Wenström har kommit fram på stan och sagt att hon kan vara stolt och "nu kan du verkligen sträcka på dig".
- Klart jag är stolt. Men framförallt kan jag säga att jag om någon känner ju Ola och jag är särskilt glad över att han är precis sig själv. Den lediga framtoningen han har gillar jag. Sedan vet jag ju hur väl han förbereder sig.
De där förberedelserna minns hon när han radiotränade. Det var faktiskt hon som såg en annons i DN 1990, där Radio Stockholm sökte sportreporter. "Det där är väl något för dig", tyckte Marianne.
- Han hade radiogarderob i källaren redan som liten. Visst fick han radiojobbet och han hade Lars-Gunnar Björklund som förebild och mentor. Något han inte var ensam om, förstås. Björklund gav honom det goda rådet att han skulle träna på att referera överallt, närsomhelst. Som när han körde bil. Så med Ola i bilen fick man räkna med att höra honom referera mellan trafikljusen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om