Marie Nicholson (M): "Det är en fars som utspelar sig"

Magdalena Andersson (S) avgick som statsminister innan hon hann tillträda efter att oppositionens budget röstats igenom. "Jag tror att alla blev förvånade", säger Vimmerbypolitikern Marie Nicholson (M).

Marie Nicholson (M), som har siktet inställt på riksdagen, liknar den politiska händelseutvecklingen i Sverige med en fars.

Marie Nicholson (M), som har siktet inställt på riksdagen, liknar den politiska händelseutvecklingen i Sverige med en fars.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2021-11-25 16:00

Moderaternas gruppledare i Vimmerby, Marie Nicholson, toppar partiets lista i Kalmar län och är på väg mot en riksdagsplats. Än så länge följer hon det politiska spelet från hemmaplan. 

– Det är en fars som utspelar sig och man förstår att utländska medier gör narr av oss. Samtidigt kan jag känna sympati för Magdalena Andersson som blev entledigad innan hon kunde ta upp posten. Det är inte en bra grund, säger Marie Nicholson (M).

Blev du förvånad över händelseutvecklingen? 

– Jag tror att alla blev förvånade när Centerpartiet valde att släppa fram en stadsminister och sen slå undan benen på henne. Det är ganska anmärkningsvärt och inte sådana kompisar man vill ha när man ska ha ett samarbete.

Samtidigt tror Marie Nicholson (M) att partierna sneglar på det faktum att det är val om ett år och försöker förbereda sig för det. 

– I en tid där det finns många anledningar att kritisera regeringen så vill man nog gärna hålla sig utanför den. Jag tror att det som driver både Centerpartiet, Vänsterpartiet och kanske framförallt Miljöpartiet är att kunna visa att de är i opposition och att de tror att de har mer att vinna på att vara det än att stå för kaoset, säger hon.

Hur tror du att allmänheten upplever det här?

– Jag tror inte att det på något sätt hjälper förtroendet för demokratin. Jag tror också att många har väldigt svårt att förstå vad det är som pågår, säger Marie Nicholson (M).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!