Marken för äldrebondet sämre än väntat

Bara en månad efter första spadtaget för nya äldrebondet på fastigheten Senioren stöter byggnationen på problem. Marken är klart sämre än väntat och stora massor måste grävas ur och fyllas upp på nytt. Det kostar både tid och pengar.

Marken på tomten på fastigheten Senioren där det nya äldreboendet byggs är sämre än väntat. Det innebär att mellan 3 000 och  4 000 kubikmeter måste grävas ur och ersättas med nya fyllnadsmassor. Det gäller framör allt närmast Lundgatan. Åtgärderna kostar runt 1,5 miljon extra för kommunen. Flygfoto: Robbin Ask

Marken på tomten på fastigheten Senioren där det nya äldreboendet byggs är sämre än väntat. Det innebär att mellan 3 000 och 4 000 kubikmeter måste grävas ur och ersättas med nya fyllnadsmassor. Det gäller framör allt närmast Lundgatan. Åtgärderna kostar runt 1,5 miljon extra för kommunen. Flygfoto: Robbin Ask

Foto:

Vimmerby2013-09-06 06:18


Vår tidnings uppgifter bekräftas både av Johan Nielsen, distriktschef och projektansvarig hos entreprenören Skanska och av samhällsbyggnadschefen på Vimmerby kommun, Miklós Hatházi.
- Grundförutsättningarna är sämre än väntat. Det ger sämre hållfasthet, säger Johan Nielsen.
Enligt Miklós Hatházi måste stora massor grävas bort.

Stora massor byts ut
- Det stämmer att marken är sämre än vad vi trodde utifrån den geotekniska undersökning som upphandlingen bygger på. Vi måste gräva bort uppskattningsvis mellan 3 000 och 4 000 kubikmeter och ersätta det med nytt fyllnadsmaterial, säger han.
Han berättar att en efterbesiktning har inletts. Samtidigt ska också den tidigare geotekniska undersökningen som gjorts av marken granskas på nytt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om