Markfrågan vid Ceosvallen är löst

Kommunen köper de drygt elva hektar mark som behövs för att kunna förverkliga planerna för Ceosmarken. Därmed är en sex år lång förhandlingsprocess över. Det enda som nu återstår är att avtalet ska behandlas i kommunstyrelsen och ett slutgiltigt beslut i fullmäktige.

Vimmerby2010-01-09 05:05

- Vi har ett avtal framme som ska presenteras för kommunstyrelsen i nästa vecka. Men vad det innehåller vill jag inte säga något om ännu, säger Carl-Axel Centerstig.
Han bekräftar dock att uppgörelsen mellan markägarna och kommunen innehåller mer än själva markfrågan för Ceosvallen.
- Vi har bakat ihop dikestvisten som varit föremål för förhandlingar i tingsrätten i den här uppgörelsen om Ceosmarken, säger han.

Kontantaffär
Några övriga detaljer om uppgörelsen, som till exempel vad kommunen ska betala för marken, vill han inte avslöja förrän efter sammanträdet.
Markägarnas juridiska ombud, advokat Johan Rosén, bekräftar också att en uppgörelse är klar.
- Den här uppgörelsen löser hela Ceosfrågan och rättstvisten kring diket är också avklarad i och med det här avtalet, säger han.
Han bekräftar också att det är en kontantaffär parterna enats om i avtalsförslaget. I övrigt vill också han vara försiktig med kommentarer om innehållet i uppgörelsen tills avtalet behandlats i kommunstyrelsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om