Märkliga bilturer

Här är Leif Skoog med sin bil. Förra veckan fick han plötsligt höra från både försäkringsbolag och vägverk att hans bil var avregistrerad och på väg att skrotas. Och försäkringen - ja, den var förstås annullerad.

En enda bokstav fel och Leif Skoog fick fullt sjå att ta reda på varför hans bil plötsligt ansågs avregistrerad, oförsäkrad och på väg till skroten.

En enda bokstav fel och Leif Skoog fick fullt sjå att ta reda på varför hans bil plötsligt ansågs avregistrerad, oförsäkrad och på väg till skroten.

Foto:

Vimmerby2006-03-21 07:32

- Jag begrep inte ett dugg. Bilen stod ju där ute på gatan. Ändå var både Vägverket och försäkringsbolaget envist övertygade; bilen var avregistrerad av Kiruna kommun, säger han.
Det var i slutet av förra veckan det damp ned ett brev från försäkringsbolaget i familjens Skoogs brevlåda i Storebro. Där talade bolaget om att försäkringen annullerats någon vecka tidigare på grund av att bilen avregistrerats. En snabb kontroll visade att alla försäkringspremier och sånt var betalda och helt i sin ordning. Något som också bolaget bekräftade vid det följande telefonsamtalet.
Men bolaget vidhöll samtidigt de förvirrande beskeden:
- Jag fick höra att jag hade sålt bilen till Kiruna kommun i början av mars och den nu var avregistrerad och på väg till skroten. Det var uppgifter som försäkringsbolaget fått av Vägverket, berättar Leif Skoog.
Trots dubbelkontroller var försäkringsbolaget fast i sin övertygelse, bilen var såld till Kiruna kommun.
Leif Skoog ringde Vägverket och fick samma svar; bilen ägs av Kiruna kommun och är avregistrerad!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om