Marknadsafton à la Formare

Snart blir det folklustspel i Ungstorp igen. Med Rune Formare som regissör - igen. Men Pelle Winter är på annat håll - den här gången bjuds istället Mobergs omtyckta pjäs Marknadsafton med underrubriken Bonde söker fru. - En underbar pjäs, säger Rune Formare.

Vimmerby2008-07-05 04:05


Solen steker i Ungstorp. I skuggan under ett träd sitter Niklas Grundén, Jimmy Karlsson och Lena Hellström med Rune Formare. När vi träffas är de i ett hyfsat tidigt skede av repetitionsarbetet av Vilhelm Mobergs Marknadsafton.
Ett skede av inkännande, av varandra, av rollerna.
- Den här gången vill jag hitta andra infallsvinklar och det är roligt att göra den här pjäsen en gång till, säger Rune Formare, som bland annat var regissör i Komedianternas uppsättning 1994.
"Göra en gång till" verkar roa regissören, som under sin yrkesverksamma tid jobbat med såväl radio- som tv-produktioner och ligger bakom bland annat Åshöjdens BK, Änkeman Jarl, Lackalänga, En främling lånar hus, Torsten och Greta och Sommarflickan. I flera av tv-inspelningarna har han valt just Djursdalatrakten som plats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om