Marktvist kan få lösning

Intressekonflikten mellan förskolan och Oxgården kan få en lösning. Det tror kommunens planarkitekt Regina Laine. - Jag tror att vi kan komma fram till en kompromiss, säger hon.

Lösningen? Det gula fältet är den yta som förskolan vill hägna in. Det blå fältet en uppskattning av vad Oxgården vill åt och det röda vad som blir kvar av skogsdungen.

Lösningen? Det gula fältet är den yta som förskolan vill hägna in. Det blå fältet en uppskattning av vad Oxgården vill åt och det röda vad som blir kvar av skogsdungen.

Foto:

Vimmerby2014-03-08 05:07


Såhär kan den eventuella kompromisslösningen se ut. Det gula fältet är den mark som den utökade förskoleverksamheten vill stängsla in och använda som gård. Det blåa fältet är den mark som Staffan Samuelsson vill expandera på och det röda fältet den skogsdunge som förskolan vill ha tillgång till.

"Värnar om dungen"
Planarkitekten Regina Laine har gått igenom ärendet med förskolan under veckan och tror på en kompromiss.
- Jag tror att vi kan komma överens om något. Vi ska träffa Vimarhems Jan Erixon på måndag och diskutera hur nära man kan vara de boende på området, men jag hoppas att vi kan komma överens om ett förslag. Sedan är det politikerna som bestämmer, säger hon.
Marken som Staffan Samuelsson vill köpa ingår alltså inte i förskoleverksamhetens planer för den utökade verksamhetens instängslade gård. Däremot vill man behålla den dunge som Staffan Samuelsson vill köpa en mindre del av.
- Slår man ihop de förskolorna får man den här ytan som inte påverkar den marken som Oxgården vill åt. Däremot vill man värna om dungen. Förskolan är inte så intresserad av den asfalterade ytan, men man vill ha ytor som man kan ta sig till och det är viktigt att behålla naturliga miljöer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om