Massivt motstånd mot SD:s åsikter

Våldtäkter, världssvält, folkvandringshistoria, människovärde. Det blev en upprörd och laddad debatt i fullmäktige om Sverigedemokraternas motion att säga upp kommunens avtal om att ta emot flyktingar och ensamkommande flyktingbarn. När det var dags för beslut var det dock inget snack - voteringen slutade 47-2.

Vimmerby2012-10-31 07:22

Sandor Högye, SD var inte nöjd med kommunstyrelsens förslag att avslå motionen och de yrkanden från remissinstanserna som beslutet grundats på.
Han ifrågasatte bland annat om det finns några kvotflyktingar i Vimmerby, om var gränsen går mellan barn och ungdom, om valloner som kom till Sverige för hundratals år sedan fick hemspråksundervisning, om fullmäktige är redo ta ansvar för tusentals våldtäkter i landet och att Sverige stjäl arbetskraft i andra länder. Han framhöll också att Sverigedemokraterna inte är proffs på politik.
- Det är ju ni som är proffsen, ändå sänker ni kommunens ekonomi, påstod han till församlingen.
Leif Carlson, M, högg först. Han betonade att SD:s motion handlar om kommunens avtal med Migrationsverket - ingenting annat.
- Får vi sen någon kostnad för moms för att vi tar emot ensamma barn - då tar vi den. Man behöver bara se ett enda nyhetsinslag i dag från Damaskus för att förstå. Vi har yttrandefrihet i det här landet och jag respekterar det. Men det finns inga skäl att respektera allt som sägs, sade han och fick applåder från såväl allians som opposition.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om