Massor av bad och lek i Stjärnevik

Under den gångna och kommande veckan har sommarlovslediga barn lekt och badat vid Stjärnevik. Djursdala Samhällsförening står bakom aktiviteterna.

Under två veckor pågår kolloverksamhet vid Stjärnevik i Djursdala Samhällsförenings regi. Dryga 20-talet barn träffas på eftermiddagarna.

Under två veckor pågår kolloverksamhet vid Stjärnevik i Djursdala Samhällsförenings regi. Dryga 20-talet barn träffas på eftermiddagarna.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2020-06-28 20:00

Stjärnevik har under många år varit synonymt med sommarkollo för barn i Vimmerby kommun. I år blev det inte av som planerat. Däremot har Djursdala Samhällsförening valt att förlägga sina ordinarie sommaraktiviteter på området.

– Det kändes som en bra lösning. Vi kör måndag till torsdag under två veckor med aktiviteter på eftermiddagarna. Barn mellan sex och tolv år från hela kommunen är välkomna, säger Annie Hermansson som tillsammans med eldsjälen Carina Johansson och åtta ungdomsledare som fått feriearbete via kommunen, ser till att verksamheten funkar.

När vi kommer på besök under sommarens hittills kanske varmaste dag med en temperatur över 30 grader i luften och dryga 20 i vattnet, är det bad och andra aktiviteter i sjön som står högst i kurs.

– Vi har badat många gånger i dag. Och tittat på när en kompis fiskat, säger Emil Farne och Theo Carlsson när de tar en paus mellan baden för ett mellanmål bestående av vattenmelon och saft.

De är även laddade för torsdagskvällens aktivitet.

– Vi ska övernatta i tält. En kompis har med sig högtalare så vi ska köra disco i vårt tält och äta chips och godis, säger Emil och Theo.

Under den första veckan har ett 25-tal barn från Djursdala, Södra Vi och Vimmerby deltagit.

– Många som hade tänkt att bara vara med en dag har haft kul och kommit tillbaka flera. Så blev det med övernattningen också. Många som inte hade tänkt göra det ångrade sig och hakade på. Det är kul, säger Annie Hermansson.

Emil Farne och Theo Carlsson smaskade på vattenmelon till mellanmål.
Emil Farne och Theo Carlsson smaskade på vattenmelon till mellanmål.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!