"Måste få bort våra dippar"

Jesper Alm om första tiden i Vimmerby och tankarna inför söndagens toppmöte.

SEGERVISS. Jesper Alm har gjort en stark comeback i VIBK-tröjan. På söndag krävs det att laget vinner över Hovshaga - för att drömmen om division ett ska leva vidare.

SEGERVISS. Jesper Alm har gjort en stark comeback i VIBK-tröjan. På söndag krävs det att laget vinner över Hovshaga - för att drömmen om division ett ska leva vidare.

Foto:

Vimmerby2016-02-27 06:43


Måstematcherna avlöser varandra för Vimmerby IBK. I morgon är det dags igen.

- Tre matcher kvar. Det är bara nio poäng som gäller för vår del, säger Jesper Alm, som har tagit den stora roll i laget, som förväntades av honom när han återvände hem.

Jesper Alm, registrerad på dubbellicens i SSL-laget Linköping och i division två-laget Vimmerby IBK, har nu gjort fyra matcher med moderklubben. Och visst har han levererat och imponerat precis på det sätt som supportrarna hoppades.

- Det är stor skillnad mellan SSL och division två, så det har varit en omställning. Tempot och tiden du har på dig vid en bollmottagning är det som skiljer mest, säger Jesper.

I Vimmerby har Jesper Alm klivit in som center i andrakedjan mellan Anton Isaksson och Jonas Friberg. Från sin defensiva roll har han gett gott om utrymme till sina kedjepolare och tillsammans utgör de en vass formation.

- Det har gått bra. Den senaste matchen mot Slätafly var den bästa för mig personligen. Jag har inte spelat så mycket på slutet, så visst har match-ovanan känts av, säger han.

Nu är det ju inte så länge sedan Alm spelade i division två, men han imponeras ändå över Vimmerbys högstanivå.

- När vi är bra är vi riktigt bra. Förstalinan med Jonatan Green, Kim Karlsson och Victor Wall håller bra division ett-klass offensivt. Dock måste vi som lag få bort våra dippar.

- Både mot Vetlanda och mot Slätafly hamnade vi i vågdalar och släppte in flera mål i rad på kort tid. Vi måste inse att det inte alltid behöver vara så snyggt. Vi kanske inte alltid ska jaga ett mål framåt så fort vi har släppt in ett bakåt? I bland är det bättre att dra ner tempot, lira back-back och bolla bort ett byte i lugn och ro.

Vad vet du om morgondagens gäster?
- Jag har ingen vidare koll på dem, inte mer än att jag känner tränaren och har spelat med några av deras killar i Smålandslaget, säger Jesper Alm.

Läs mer i lördagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om