Samtidigt som stadens köpmän och butiker rustar för den kommande köprushen, har alla "de små hantverkarna" sin egen lilla nisch på denna typ av marknad. Här finns inte mycket som är fabrikstillverkat, utan det mesta är unikt i sitt slag eftersom ingen blir en kopia - oavsett om det handlar om tovade troll, små glöggmuggar, träfat, hemgjorda halsband, fina korgar i rotslöjd eller glasfat och skålar med fantasifulla tryck på.
Detta göra handlandet klart roligare, för vem vill öppna ett paket på julaftonen med exakt samma innehåll som någon annan i släkten just fått?
Unga försäljare
Syskonen Carl-Olof och Ingrid Nimhed var två av de många utställarna och definitivt de yngsta!
- Vi har bara tovade tomtar att sälja, men det går bra, tyckte syskonen som med varsin nål tovade ihop garnet i sina ulltomtar - för att riktigt visa att de var hemmatillverkade.
Här kunde man också hitta några av alla de böcker som givits ut under hösten, alla med lokal anknytning oavsett om det handlade om naturbilder, matlagningen eller äldre reportage och bilder av en nu avliden lokal journalist.
Mat och det lokala hantverket i fokus
Den traditionella julmarknaden på Kulbacken är i Västerviksbornas ögon något av starten på julförberedelserna och alla inköp. Vid museet var det den småskaliga näringen som visade upp sig, med både keramik, böcker om bygden och en hel del matnyttigt.
Gunvor Trullsson visade barnen hur man spinner med ull på en spinnrock.
Foto:
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!