Materialmännen satsar

Materialmännen i Vimmerby satsar på ytterligare tillväxt. Nyligen köptes Tannerfors Bygghandel AB i Linköping. - Vi vill utvecklas och bli större och hänga med i konkurrensen, säger vice vd för Materialmännen, Linda Carlsson.

Vimmerby2008-08-30 04:05

Materialmännen tog för en tid sedan några strategiskt viktiga beslut inför framtiden. Ett av dessa var att expandera genom nyetableringar eller uppköp på nya marknader.
Första steget blev en etablering av ett fullkoncept varuhus för hus och hem i Eksjö som invigdes i januari 2008.
- Materialmännen är ju från början ett familjeföretag och vi vill att det ska drivas vidare och då måste vi utvecklas och bli större. Annars finns risken att företaget blir uppköpt av någon av de större byggföretagen.
- Vi har centralkontoret i Vimmerby och det kostar en viss summa att driva oavsett hur många filialer vi sedan har ute i landet, säger Linda Carlsson.
Materialmännen förvärvade nyligen en byggmaterialhandel i Linköping, Tannerfors Bygghandel AB. Anläggningen är en renodlad bygghandel som vänder sig mot både proffs och konsument. Verksamheten bedrivs på området Tallboda (Torvinge industriområde) i norra Linköping.Bolaget omsatte förra året 19 miljoner kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om