Materialstrul försenar ishallsarbetet: "Hoppas ta igen den tiden"

Vimmerby Hockeys premiär i Hockeyallsvenskan närmar sig med stormsteg. Ombyggnationen pågår för fullt, men problem med vissa leveranser har lett till förseningar.

Det är inte långt kvar förrän VH spelar sin första match i hockeyallsvenskan. Målet är att ombyggnationen av ishallen ska vara klar till dess.

Det är inte långt kvar förrän VH spelar sin första match i hockeyallsvenskan. Målet är att ombyggnationen av ishallen ska vara klar till dess.

Foto: Annie Hogner

Vimmerby2024-08-07 06:00

När Vimmerby Tidning får tag på kommunens fastighetschef, Torbjörn Bergström, är han på semester, men tror sig ha någorlunda koll på läget kring ishallen ändå. Han förklarar att jobbet rullar på, men att de haft lite strul med materialet.

– Det som varit ett problem är att få fram smide, alltså det stål som ska utgöra själva stommen, eftersom det är semestertider. Om jag förstår det rätt ska det levereras idag (läs tisdag) och börja monteras så snart som möjligt. Därefter är det Paroc-väggar som ska upp. De ligger redan redo uppe vid hallen, säger han om vad som är på gång i bygget utvändigt just nu.

Har det gjort att ni har hamnat efter i tidsplanen?

– Vi kanske är någon eller några veckor efter, men vi hoppas ta igen den tiden.

undefined
Paroc-väggar ligger på hög utanför hallen i väntan på att sättas upp.

Redan den 23 augusti ska den första träningsmatchen spelas i hallen, då Vimmerby ska möta Västervik. Dit är det inte många veckor kvar.

Kommer ni att vara klara till dess?

– Nej det kommer vi inte att vara, men isen är på plats och matchen kommer kunna spelas även om allt arbete inte är klart, säger Torbjörn Bergström och poängterar att ambitionen fortsatt är att ombyggnationen ska vara klar när säsongen drar igång på riktigt.

Han fortsätter:

– Det är ingen som har flaggat för att det inte kommer hinna bli klart, och då känner jag mig lugn.

undefined
Det viktigaste av allt är i alla fall på plats - isen. Med lite nya loggor till säsongen.
undefined
Det är inte långt kvar förrän VH spelar sin första match i hockeyallsvenskan. Målet är att ombyggnationen av ishallen ska vara klar till dess.

Enligt Bergström är det främst det utvändiga arbetet med hallen som får fokus nu eftersom det halkat lite efter. 

– På insidan är det mer färdigt. Kiosken som ska till byggs ju på baksidan och sen öppnar man bara upp in till hallen, så det är inget som påverkar insidan just nu. Allt kablage till målkameror och allt sådant är draget, och det ventilationsarbete och liknande som vi hade planerat är också utfört och klart. Nu är det den här buren på utsidan som måste till.

undefined
Härifrån, mitt på huvudläktaren, ska tv-bolagen sända matcherna.

För den som tittar på hallen just nu och tycker att det ser ut som att arbetet står stilla: Stämmer det?

– På utsidan kan man nog absolut uppleva att det stått stilla drygt en vecka, eftersom smidet inte kom igång som det skulle. Det är alltid svårt med leveranser och leveranstider när man bygger på sommaren.

Tidigare i juli startade miljö- och byggnadsförvaltningen ett tillsynsärende kring utbyggnaden av ishallen, har ni hört något mer om det?

– Jag har fortfarande inte sett eller hört något om det. När jag får koll på det kan jag kommentera det mer, men inte just nu.

undefined
Vid bortastå har det inte hänt särskilt mycket.
undefined
Även på pressläktaren görs det om. Eftersom sändningarna inte längre kommer ske från denna sida frigörs mer utrymme för skrivande press.
undefined
Kablar och annat bröte, strax utanför VH-puben.
undefined
Såhär ser det ut vid entrén. Inget revolutionerande har hänt sedan säsongen tog slut.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!