Mathilda ser fram emot ett liv på scenen

Redan som åttaåring hade hon klart för sig att hon ville bli någon form av artist som stod på scen. Som 21-åring är Mathilda Lindström redo för att börja en treårig utbildning som är sista steget mot drömmen att bli musikal- och showartist.

Nyligen avslutade Mathilda Lindström en utbildning i Stockholm. I höst väntar nya äventyr i Göteborg.

Nyligen avslutade Mathilda Lindström en utbildning i Stockholm. I höst väntar nya äventyr i Göteborg.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2020-07-08 20:00

Sommaren 2020 tar Mathilda Lindström en välbehövlig paus. Förra sommaren var desto mer intensiv för Vimmerbytjejen som då fick uppfylla sin dröm att spela Pippi i Astrid Lindgrens Värld. Senaste året har hon ägnat åt att gå en musikalutbildning på Balettakademin i Stockholm.

– Jag fick göra en paus i utbildningen i Stockholm när jag fick rollen som Pippi. Sedan har jag jobbat hårt med att gå färdigt utbildningen där jag lagt stort fokus på dansen som inte har varit min starkaste sida tidigare. Det hårda arbetet lönade sig dock och jag lyckades med mitt stora mål att bli antagen till en yrkesutbildning för musikal- och showartister i Göteborg till hösten så nu kan jag andas ut och ta det lite lugnt i sommar, säger Mathilda Lindström.

För artister och skådespelare har våren inneburit en rad inställda evenemang.

Hur har följderna av coronapandemin påverkat dig?

– Det har nästan varit surrealistiskt att bo i Stockholm under våren. När man åkte tunnelbana satt det ibland två personer i en vagn som brukar vara överfull. I skolan ställde det till det den sista tiden då vi egentligen skulle haft en stor slutproduktion. Nu fick vi istället filma våra nummer enskilt. Jag har ändå haft tur, för jag vet att många av mina kollegor haft jobb inbokade i sommar med föreställningar som de fått inställda och blivit utan jobb istället, säger Mathilda Lindström.

Intresset för musik och att stå på scen föddes tidigt hos Mathilda som bestämde sig för vad hon ville bli.

– Jag har alltid gillat att sjunga för det är mitt vis att uttrycka känslor. Sedan jag stod på scen för första gången som sexåring och fick applåder efteråt så har jag älskat det. Därefter fastnade jag ännu mer för det när jag började som barnskådespelare i Astrid Lindgrens Värld. Man kan säga att jag bestämde mig för att bli artist som åttaåring, säger hon.

Eftersom Mathilda började så pass tidigt har hon hunnit samla på sig en diger meritlista. Hon har deltagit i Lilla Melodifestivalen och släppt egna låtar bland annat. Den erfarenhet som sticker ut mest är dock medverkan i musikalen Sune - Kaos i fredagsmyset.

– Det var en mindre chock när produktionsbolaget hörde av sig och undrade om jag ville prova för en roll och det var helt overkligt att jag fick den. Under två år turnerade vi runt och jag fick stå på scen med Morgan Alling, Pernilla Wahlgren och Göran Gillinger bland annat. Det var verkligen lärorikt, säger Mathilda som fick känna sig som en av stjärnorna.

– Det var häftigt att åka runt i turnébuss och bo på hotell. I början när jag kom in på rummen och det stod massor av presenter där så undrade jag först om det blivit något fel och jag hade fått Pernilla Wahlgrens rum istället. Men så var det hela tiden.

Under den tiden fick Mathilda även chansen att uppfylla en barndomsdröm.

– Vi gjorde fyra föreställningar på Cirkus i Stockholm och den scenen har jag alltid drömt att stå på, säger Mathilda som fått rikta in sig på nya mål framöver.

– Nu är det tre år i Göteborg som gäller. Jag hoppas kunna bredda mina kunskaper inom sång, dans och teater ännu mer och knyta ännu fler kontakter. Målet är att kunna livnära mig som artist eller skådespelare på de större scenerna i Sverige i framtiden, säger Mathilda.

Vad som är roligast av att sjunga, spela teater och dansa har Mathilda Lindström svårt att bestämma sig för.
Vad som är roligast av att sjunga, spela teater och dansa har Mathilda Lindström svårt att bestämma sig för.
Mathilda Lindström

Som åttaåring hade Mathilda Lindström klart för sig att hon ville bli någon form av artist

Som 21-åring är hon redo för att börja en treårig utbildning som är sista steget mot drömmen att bli musikal- och showartist i höst

Har stått på scen med Morgan Alling, Pernilla Wahlgren och Göran Gillinger bland annat

"Målet är att kunna livnära mig som artist eller skådespelare på de större scenerna i Sverige i framtiden", säger Mathilda Lindström

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!