Mathilda spelar med stjärnorna i Sune

Höstens teaterversion av Sune blir extra stjärnspäckad, med Morgan Alling, Pernilla Wahlgren och Amy Diamond. I ensemblen, som Amy Diamonds stand in, ser vi Vimmerbytjejen Mathilda Lindström. – Jättekul. Speciellt när jag inte sökte jobbet, utan blev uppringd. Men jag hörde inte riktigt vad de sa utan tyckte att de pratade om en ”turnerande cirkus”...

Mathilda Lindström från Vimmerby är stand in för Amy Diamond i teaterföreställningen ”Sune – Kaos i fredagsmyset”. Foto: Privat

Mathilda Lindström från Vimmerby är stand in för Amy Diamond i teaterföreställningen ”Sune – Kaos i fredagsmyset”. Foto: Privat

Foto:

Vimmerby2016-06-18 08:41

Mathilda Lindström har precis avslutat första året på musikalartistutbildningen på Kulturama i Stockholm. När repetitionerna av familjeföreställningen ”Sune – Kaos i fredagsmyset” drar igång i augusti är Vimmerbytjejen en i gänget.

– Amy Diamond spelar Sunes syster Anna, och jag är hennes stand in under de föreställningar hon inte kan. Jag vet redan nu att det blir minst nio föreställningar.

Föreställningen, som är skriven av Sören Olsson och Anders Jacobsson, regisseras precis som tidigare av Morgan Alling som också iklär sig rollen som Sunes pappa Rudolf.

– Det är ju fantastiskt att få spela med Morgan Alling och Pernilla Wahlgren, som gör rollen som mamma Karin. Jag är jättglad över att ha fått den här chansen och det känns lite galet, för när jag fick telefonsamtalet satt jag på tunnelbanan och det enda jag hörde var fel – jag tyckte de pratade om en ”turnerande cirkus”. När jag sedan åkte dit visade det sig att det handlade om en helt annan sak, och det var nog bara bra!

Men turnerande, det var ändå rätt. Efter föreställningarna i Stockholm spelar man på olika platser i Sverige, bland annat Kalmar, Göteborg, Örebro, Halmstad, Umeå och Luleå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om