Matilda tar initiativ för klimatarbetet

– Ingen kan skylla på någon annan. Vi måste alla arbeta tillsammans för klimatet.

Matilda Gustafsson är en av de allt fler "klimatstrejkarna" i Vimmerby. Nu tar hon ett steg till för att engagera Vimmerbyborna.

Matilda Gustafsson är en av de allt fler "klimatstrejkarna" i Vimmerby. Nu tar hon ett steg till för att engagera Vimmerbyborna.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2019-05-05 09:00

Nu tar Matilda Gustafsson i Vimmerby initiativ till en dialogkväll i Vimmerby för att samla så många som möjligt till gemensamma åtgärder i kommunen för att bidra till att bromsa klimatförändringarna.

Hon är aktiv i Naturskyddsföreningen och du har säkert sett henne som en av "klimatstrejkarna" som varje fredag står vid stadshuset för att uppmärksamma klimathotet.

När tidskriften "Aktuell Hållbarhet" nyligen presenterade årets ranking av kommunernas miljöarbete. där har Vimmerby kommun fallit från plats 52 i fjol till 118 år. Det blev den utlösande faktorn för Matilda Gustafsson.

– Klimatet är inte bara politikernas eller vissa individers ansvar. Alla måste mötas och arbeta tillsammans, säger hon.

Därför har hon nu tagit initiativ till en dialogkväll på folkhögskolan i Vimmerby den 21 maj för att lyfta frågorna om hur kommunen arbetar med klimat- och hållbarhetsfrågor och vilka insatser invånarna vill se mer av oh hur olika intressen kan arbeta bättre tillsammans.

Inbjudan riktar sig till politiker, tjänstemän, företag, näringslivet, föreningar och alla privatpersoner.

– Förhoppningen är att det blir representanter från hela samhället och att det ger perspektiv om vad som finns och vad som kan göras lokalt, säger hon.

Det främsta målet är mer samarbete kring insatser mot klimatförändringarna.

– Bättre samarbete mellan alla olika delar är det viktigaste. Ingen kan skylla på någon annan. Vi måste arbeta tillsammans för att minska klimatförändringarna, säger Matilda Gustafsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!